Cola Zero-zoon wint test met 9,15, twee ‘Hollanders’ slagen

Coke Life (v. Cola Zero) - Foto: CMH

Het werd tijd dat de op de OS-keuring in 2015 goedgekeurde Cola Zero-zoon Coke Life (mv. Promotion) een test zou lopen. In 2016 en 2017 deed hij dat niet. Dus voor Gestüt Sprehe, die de vijfjarige hengst overigens niet in het boekje heeft dit jaar, zat er nog maar één ding op: de 50-dagentest. Die legde Coke Life met succes af in Schlieckau. Hij slaagde met een 9,15 gemiddeld met een 10 voor de werkwilligheid en een hele rits aan 9,5-en. 

Voor vermogen, manieren, totaalindruk en rittigkeit (van de testruiter) kwam een 9,5 op het rapport te staan. De hengst van Sprehe liep vorig jaar ook al een paar A-springproeven, daar viel hij overigens niet in de prijzen. Met de 9,15 gemiddeld was hij in Schlieckau ruimschoots de beste van de 15 deelnemende hengsten. Die 15 hengsten slaagden overigens allemaal (minimum: 7,8 gemiddeld), waarbij er dertien boven de 8 gemiddeld uitkwamen.

Oudere hengsten

Vooral oudere hengsten in de 50-dagentest en dat is ook logisch: de meeste hengstenhouders kiezen alleen met achterblijvers (hengsten die om wat voor reden dan ook niet de combinatie van 14-dagentest en sporttesten hebben kunnen lopen) voor deze langdurige test.

Nabab van ’t Maalwater en Glasgow van Rinkes

Twee Nederlands gefokte hengsten liepen de 50-dagentest in Schlieckau. De vierjarige Naskari de Reve (Nabab de Reve x Askari) die werd geboren op Stoeterij ’t Maalwater, kwam uit op een 8,39 gemiddeld en de door Peter en Anne Mieke Rinkes gefokte vijfjarige Jewel Fortuna (Glasgow van ’t Merelsnest x Nimmerdor) liet gemiddeld een 7,9 noteren.

Fergar Mail

Verder slaagden onder andere twee zesjarige zonen van de SF-goedgekeurde Fergar Mail (Laudanum xx x Almé): eentje van het Holsteiner Verband (Chicharito LS met een 8,41) en eentje van Jürgen Laue (de AES-goedgekeurde Chappeloup met een 8,49). Norbert Boley, chef van de hengstenhouderij van het Holsteiner Verband, deed rond 2012 hard zijn best om de ook wel als Chapultepec La Silla bekende Fergar Mail Holsteins erkend te krijgen. Dat lukte niet. Misschien gaat het nu lukken met één van zijn geteste zonen.

Uitslag
Catalogus

Coke Life

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.