Dante Weltino dit jaar niet ter dekking

Therese Nilshagen en Dante Weltino (v. Danone) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen, dat vanaf dit jaar geleid wordt door de Zweedse amazone Therese Nilshagen en Wolfgang Stagge, heeft het komende dekseizoen acht hengsten (met vers sperma) beschikbaar. Een van de toppers (in de sport) van het station, Dante Weltino (Danone I x Welt Hit II), staat dit jaar niet ter dekking. De sport gaat voor dit jaar voor de Zwitserse Lodbergen-eigenaren en amazone Nilshagen. 

“Ik denk dat de fokkers er wel begrip voor zullen hebben. We hebben sportief grote doelen dit jaar en willen gaan voor een zo hoog mogelijke plaatsing in Tryon”, vertelt Nilshagen, die met Dante Weltino in Tryon wil geraken via Dortmund (maart), Hagen (mei), Rotterdam (juni) en Aken (juli).

fokhengst

2017 was het jaar van de doorbraak van Dante Weltino op internationaal niveau. De hengst van Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen was op de Europese Kampioenschappen in Gothenburg een van de opvallendste goedgekeurde hengsten. In de fokkerij is nog niet iedereen overtuigd van de Danone I-zoon.

2018 is hij als fokhengst goed begonnen: op de DSP-keuring in München Riem leverde hij zijn eerste kampioenshengst, die in de aansluitende veiling door het Brandenburger Haupt- und Landgestüt en Isabell Werth werd aangeschaft voor 210.0000 euro.

Twee aangewezen hengsten

Bij het KWPN kreeg Dante Weltino op de hengstenkeuring 2018 twee hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Bij de Geldersen cat.nr 655 Dieno (mv. Parcival) en bij de dressuurpaarden cat.nr 347 Kensington (mv. Vivaldi).

Bron: Züchterforum

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.