Ga naar hoofdinhoud

De Radstake Fokker van het Jaar in springrichting

Foto Jacquelien van Tartwijk

Het familiebedrijf De Radstake uit Varsseveld, met de paardentak gerund door vader Johan Venderbosch, dochter Henriëtte en zoon André, is vandaag op de KWPN Paardendagen in Ermelo verkozen tot KWPN Fokker van het Jaar in de springrichting. Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt vanwege hun uitzonderlijke goede resultaten in de fokkerij. Jaarlijks weet de familie Venderbosch de aandacht op zich te vestigen door met bijzonder kwaliteitsvolle merries op de keuring te verschijnen en topklasseringen op zowel provinciaal als nationaal niveau te behalen.

Tijdens de onlangs gehouden CK in Ermelo werd de door de Radstake gefokte Ezuduela, een dochter van de keurhengst Tangelo van de Zuuthoeve uit de Berlin-stermerrie Zuduela uit de stam waar ook de door de familie Venderbosch gefokte KWPN-hengst Habsburg uit voortkomt, algemeen kampioene bij de springpaarden.
Ook in de hengstenselectie weet de familie Venderbosch zich steeds weer te profileren. Bijna jaarlijks worden er door hen voorgestelde hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. De dit voorjaar aangewezen hengst El Salvador, een zoon van Grand Prix-hengst Vigaro, sloot het voorjaarsonderzoek af met de geweldige score van 89 punten. Uit de moederlijn van El Salvador komt onder meer Zaïre, een Heartbreaker-dochter die nationaal kampioen werd bij het vrijspringen.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook