Ga naar hoofdinhoud

Derbyoverwinning Zera kroon op het werk van Harm Thormählen

Pato Muente en Zera (v. Cero) Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

De Hamburger Derby is één van de zwaarste parcoursen ter wereld. Tussen 1980 (de eerste derby) en nu zijn er maar 150 foutloze rondes geweest. Vier nulrondes werden afgelopen weekend neergezet: allemaal door Holsteiners. Twee komen er op conto van de winnares Zera (v. Cero), die onder Pato Muente dubbel foutloos bleef. Een mooie kroon op de fokkerij van Harm Thormählen, die nog steeds eigenaar van de merrie is. 

De 88ste Hamburger Derby was een feestje voor Holstein met de droomoverwinning van Casall in de Global Champions Tour-etappe, daags erna gevolgd door een derby-barrage met drie Holsteiners en de uiteindelijke overwinning voor de nog maar tienjarige merrie Zera met de voor Slovenië startende en in Duitsland geboren Argentijn Pato Muente. De merrie liep vorig jaar de derby ook al, toen bracht ze het tot de negende plaats en ruiter Pato Muente kreeg de stijlprijs. Die was ook dit jaar voor hem.

Zelfde moeder als Whitakers Ornellaia

Zera (Cero x Calato x Landadel) komt uit de bekende fokkerij van Harm Thormählen, die overigens ook vader Cero heeft gefokt.  Moeder Kleine Zera (v. Calato) is ook de moeder van Whitakers Ornellaia (v. For Pleasure), grootmoeder is de bekende Grand Prix-merrie Fein Cera (onder andere brons op de Wereldruiterspelen in Jerez) en overgrootmoeder Cera sprong onder Harm Thormählen zelf op het hoogste niveau en won verschillende Grote Prijzen.

Embryotransplantatie

Harm Thormählen is samen met ruiter Muente nog eigenaar van de merrie en zette haar al in voor de fokkerij. Zera heeft al drie nakomelingen, van Balou du Rouet, Clinton en Catoki. Ook nu, na haar derby-overwinning, wordt ze weer korte tijd ingezet voor de fokkerij. “We willen een paar embryo’s van haar spoelen”, vertelt Thormählen aan het Holsteiner Verband.

‘Wist dat ze beroemd zou worden’

Als zevenjarige kwam ze op stal bij Muente, die in Duitsland zijn stal heeft. Daarvoor reed Thormählens neef Philipp Baumgart de merrie. Muente heeft vanaf het begin af aan geloofd in de merrie: “Ik heb altijd geweten dat ze op een dag beroemd zou worden”, vertelt Muente aan Noellefloyd.com.

Lees hier het artikel van het Holsteiner Verband
Lees hier het artikel op Noellefloyd.com
Lees hier het verslag van de derby

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Noellefloyd.com/Holsteiner Verband

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook