Dorresteijn over nafok Trafalgar: ‘Veulens passen goed in beeld thuis gescoorde veulens’ Exclusief

Afstammelingenkeuring Trafalgar - Foto: Rick Helmink

Edward Gal, de eigenaar van Trafalgar (v. Totilas), kreeg vandaag nog een keer de kans van het KWPN om veulens te tonen van zijn hengst aan de hengstenkeuringscommissie. Zes veulens verschenen in de ring en werden beoordeeld door Marian Dorresteijn, Reijer van Woudenbergh en seniorinspecteur Wim Versteeg. HK-commissievoorzitter Bert Rutten was er niet, dus deed Dorresteijn het woord: “De veulens passen goed in het beeld van de thuis gescoorde veulens.”

Zo’n twintig mensen kwamen vanmiddag naar Ermelo om de collectie van Trafalgar met eigen ogen te bekijken, altijd nog de beste graadmeter. Marian Dorresteijn zei het volgende over de veulens: “Een vrij uniforme groep in het dressuurtype staande veulens, die ruim voldoende tot goed ontwikkeld zijn. De veulens hebben een doorgaans een goede schoft plus een goed aangesloten bovenlijn. Het fundament straalt hardheid uit, maar af en toe hebben we een teer voorbeen geconstateerd. Het achterbeen is soms lang en zou af en toe meer onder de massa kunnen staan. In stap tonen de veulens tact en lichaamsgebruik. In draf ruim voldoende houding, maar het achterbeen kan krachtiger ondertreden. De galop ruim voldoende tot goed van ruimte en de veulens tonen balans.”

Een veulen uit originele collectie

Slecht een van de zeven veulens uit de originele collectie, het merrieveulen Madena (mv. Wespoint x OO Seven), verscheen vandaag in Ermelo. Van de vijf ‘nieuwe’ veulens komt er een eentje uit een stermerrie en eentje uit een elitemerrie. De rest uit stamboek- en veulenboekmerries.

Mister M (uit Falada v. Fidermark x Lauries Crusador), het veulen uit de elitemerrie, werd aan kop geplaatst. Fokker van dit veulen is Lindeman uit Barneveld.

Klik hier voor de lijst met gepresenteerde veulens
Klik hier voor het lineaire scoreformulier van de nafok van Trafalgar

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.