Ga naar hoofdinhoud

Drentse ruiters succesvol op Kwalificatiedag Fitjar Noord-Sleen

Inge Frieling winnares T2 Foto: Lutra Photos
Afgelopen weekend organiseerde Stoeterij Fitjar een kwalificatie dag voor sport A en sport B ruiters van IJslandse paarden. Combinaties (sport B) die op deze dag de sport A norm behaalden, konden dezelfde dag nog starten in de sportklasse A. Een mooie voorbereiding op het NK dit jaar dat van 12 t/m 14 juli in Exloo georganiseerd wordt.  Veertig combinaties vanuit heel Nederland verschenen aan de start. In het oog springend waren de successen van Inge Frieling en Pim van der Sloot. Beiden woonachtig in Drenthe.


De zeer ervaren sportruiter Inge Frieling uit Gieten, liet met de merrie Timbiltá frá Stjórnarhofi een indrukwekkende T2 töltproef zien waarmee ze verdiend eerste werd. Inge startte deze proef voor de eerste keer in deze combinatie. “Best spannend en niet helemaal vlekkeloos” aldus een blije Inge, die met een schitterende score van 6,33 haar visitekaartje afgaf voor het wedstrijdseizoen dit jaar.

‘Volop in ontwikkeling’

De 32-jarige Pim van der Sloot uit Benneveld liet een zeer indrukwekkende T1 töltproef zien met de door Pim zelf opgeleide achtjarige merrie Mynt frá Fléttuvöllum. “Mynt, gefokt door Saskia Rensen en Anton van Kamp is bezig aan haar derde wedstrijdseizoen en nog volop in ontwikkeling”, vertelt de trotse ruiter. Met een score van 6,53 behaalde Pim overtuigend de eerste plek, vóór Cunera Rauwerda (Weesp) met Geysir frá Skoti en Vera van Praag Sigaar (Noord-Sleen) met Fitja-Hljómur frá Oddhóli.

F1 vijfgangenproef sportklasse A

De eveneens in Drenthe woonachtige Aly van der Veen-de Boer (Ruinerwold) liet met Njóli frá Oddhóli een mooie stabiele vijfgangenproef zien die terecht met een score van 5,80 de eerste plaats opleverde. In deze proef tellen de punten voor de telgang en de tölt dubbel. Rena Holthaus-Bosma uit Spier, de Nederlands Kampioen in de F2 (vijfgangenproef sportklasse B) van 2018, veroverde met Seifur frá Hrauni (score 5,70) de tweede plaats.

Sport A norm behaald

Twee combinaties zijn er in geslaagd de sport A norm te behalen en mogen voortaan uitkomen in de hoogste sportklasse. Annette van Vollenhoven uit Overasselt behaalde met Fönix von Berlar een puntentotaal van 6,1 in de V2 viergangenproef sportklasse B (norm sportklasse A is 6,0). Anna Brüggemann behaalde met Hafberg frá Hólum een puntentotaal van 5,87 in de F2 vijfgangenproef sportklasse B waarmee ze nipt de norm voor de sportklasse A behaalde (die is 5,8).

Bron Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.