Ga naar hoofdinhoud

Drie Fortuna-fokproducten op hengstenkeuring

226. Finalist Fortuna, v. Quality Time, m. Whilavsca Fortuna, mv. Orion Fortuna, P.&A.M. Rinkes-TjeenkWillink, Pesse
Maar liefst drie 2,5-jarige hengsten met het achtervoegsels Fortuna werden afgelopen december toegelaten tot de tweede bezichtiging van de KWPN-hengstenkeuring. Alle drie hengsten werden geboren in de stallen van Peter en Anne Mieke Rinkes en komen uit de Aspida- (fokfamilie 527) en Lavsca-stam (Holsteiner stam 4990), de twee grootste stammen van Rinkes. De fokker uit Drenthe heeft vertrouwen in de drie hengsten: “Ik denk dat ze alle drie wel een goede kans maken om aangewezen te worden.”

Het gaat om Cat nr 6 Fly High Fortuna HBC (Alicante HBC uit Bellebantha Fortuna v. Eurocommerce Memphis x Ronald), 226 Finalist Fortuna (Quality Time uit Whilavsca Fortuna elite v. Orion Fortuna x Lands River) en 262 Full Time Fortuna (Ultimo uit Anoulavsca Fortuna ster v. Kreator xx x Orion Fortuna) maken hun opwachting op de hengstenkeuring in Den Bosch.

Volgens Rinkes is het belangrijk om risico’s te nemen in de fokkerij. “Er is geen goed of fout. Ik kan merries dekken met een bewezen Grand Prix-hengst, maar ook met een net goedgekeurde driejarige. De één kan in mijn ogen net zo goed vererven als de ander en soms is de driejarige zelfs beter dan de bewezen hengst. Je moet het alleen wel durven proberen”, aldus de 66-jarige fokker die dit jaar achttien veulens verwacht op zijn ‘Fortuna Hoeve’ in het Drentse Pesse. Vijftien springgericht gefokte merries en drie dressuurmerries staan drachtig op stal en brengen komend voorjaar een veulen.

Lees woensdag het volledige interview in De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.