Ga naar hoofdinhoud

Driedubbele hengstenmoeder Sarah is Hannoveraner merrie van het jaar

Sarah (Sherlock Holmes x Calypso II). Foto: Hannoveraner Verband

Staatspremie merrie Sarah (Sherlock Holmes x Calypso II) is bij het Hannoveraner Verband gekozen tot merrie van het jaar 2017. De zwarte merrie heeft drie goedgekeurde hengsten gebracht en maar liefst zes internationale springpaarden. Het Hannoveraner verband reikte dit weekend voor het eerst een prijs uit voor de merrie van het jaar.

Sarah werd geboren in 1995 bij Adolf Feldmann in Hänigsen. Haar moeder Adda bracht ook al meerdere internationaal succesvolle springpaarden. Sarah voltooide – voordat ze voor de fok werd ingezet – haar merrietest met een 8 voor rijdbaarheid, 9 voor springstijl en een 10 voor vooruitzichten.

Drie goedgekeurd zonen

Sarah is de moeder van goedgekeurde hengsten Saint Amour, Spartakhus en Saint Amour II. Ze kreeg 13 veulens op het fokstation van Feldman. Zes van haar nakomelingen sprongen of springen internationaal. Al deze succesvolle nakomelingen hebben dezelfde vader: Stakkato.

 

Bron: Hannoveraner Verband / Paardenkrant – Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook