Ga naar hoofdinhoud

Een podium vol nakomelingen van Bordeaux

Biscaya (v. Bordeaux)
De KWPN-hengst Bordeaux (v. United) kwam eerder deze week al in het nieuws doordat hij de twee reservekampioenen leverde op de Oldenburger elitekeuring in Rastede. Een dag later deed hij in Rastede opnieuw van zich spreken: hij vulde het gehele podium in de rubriek voor driejarige merries en ruinen. De drie Bordeaux-nakomelingen werden door het Oldenburger Verband aansluitend geselecteerd voor de Bundeschampionate in Warendorf. 

De Bordeaux-merries Biscaya (foto) en Bella Laguna, die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden in het Oldenburger merriekampioenschap, lieten zien ook onder het zadel te kunnen overtuigen. Biscaya (mv. Quattro) won de rubriek voor driejarige merries en ruinen en Bella Laguna (mv. Lortino) mocht zich opnieuw als derde opstellen. Tussen de twee merries nestelde de ruin Bluetooth, eveneens van Bordeaux, zich.

Bij de driejarige hengsten was de hoogste eer voor Fiderbach (Fidertanz x Baroncelli) en Lord Schufro (L’Espoir x Sandro Hit) mocht als tweede aansluiten. De twee hengsten mogen de Oldenburgse eer vertegenwoordigen in Warendorf.

Dat geldt ook voor de vierjarige merrie Cindy OLD (v.Sir Donnerhall I), die won bij de vierjarige merries en ruinen. Ook de ruinen Querello (v. Quaterback) en Szenario (v. San Amour) werden geselecteerd voor de Bundeschampionate.

Bij de vierjarige hengsten was die eer er voor twee stuks: Fantango (Fidertanz x Dream of Glory) en Danzarino (Diamond Hit x Laurentio).

Klik hier voor alle door Oldenburg voor de Bundeschampionate geselecteerde paarden. 

Biscaya (v. Bordeaux):

Fiderbach (v. Fidertanz):

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook