Ga naar hoofdinhoud

Escolar teruggetrokken voor Nürnberger finale

Escolar (v. Estobar NRW), hier als driejarige onder Hermann Burger
Voormalig Bundeskampioen Escolar (v. Estobar NRW) is teruggetrokken voor de Nürnberger Burg-Pokal-finale in Frankfurt. Dat melden eigenaren Sandra G. Schürner en Axel Schürner: "Gelukkig gaat het om een kleine blessure en zal hij snel weer in training zijn." 

Vitalis behaalde verreweg de hoogste kwalificatiescore voor de finale, maar Escolar hoorde samen met Franziskus en Destiny OLD ook tot de favorieten voor de overwinning. Met Hubertus Schmidt in het zadel scoorde de zevenjarige hengst 76,00 procent.

De bruine moet nu de prestigieuze finale van de Lichte Tour-competitie, die van 15 tot en met 18 december wordt gehouden, missen. “We melden het zo vroeg, zodat een combinatie die nu in plaats van Escolar mag starten nog voldoende tijd heeft om zich voor te bereiden”, aldus de Schürners, die de hengst eerder vanwege een blessure ook al afmelden voor het WK voor vijfjarige dressuurpaarden en het Bundeschampionat voor vijfjarige dressuurpaarden.

Eigen dekstation

De dressuurhengsten van Gestüt Gut Neuenhof, waaronder deze Escolar, zijn overigens vanaf volgend jaar bij de stoeterij zelf in Niddeggen beschikbaar en niet meer via Ludger Beerbaum. Gut Neuenhofs springhengsten, zoals Cristallo I, Cordess en Hermes de Lux. Naast Escolar komen in Niddeggen ook Escolars vader Estobar NRW, de KWPN-gefokte Goldberg (v. Amazing Star), Marqúes (v. Millennium) en Vainquer (v. Vivaldi) ter dekking.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook