Ga naar hoofdinhoud

European Sport Horse Auction: 175.000 euro voor Verdi-zoon

Verde met Giampiero Garofalo

Op de elite-avond van de driedaagse veiling European Sport Horse Auction in Schijndel werd vanavond het meeste geld neergelegd voor Verde Z (Verdi x Polydor). Na een openingsbod van 100.000 euro uit de Verenigde Staten volgde een spannend biedduel. Uiteindelijk werd de zesjarige hengst voor 175.000 euro afgeslagen naar Italië.

Koper van de Verdi-zoon Verde is de moeder van de internationale springruiter Giampiero Garofalo, die de hengst in de sport uitbrengt.

Van den Oetelaar tevreden

Kees van den Oetelaar was op zijn thuislocatie tevreden met het verloop van de veiling tot nu toe: “Ook deze paarden zijn allemaal verkocht, niemand van ons heeft meegeboden. En ik weet zeker dat alle mensen gelukkig zijn met hun paarden, over een paar jaar lopen uit deze groep ook paarden internationaal. Een prachtige veiling was het. Heb je gezien hoeveel mensen de paarden aan het uitproberen waren na de presentatie? Dat heb ik nog nooit ergens meegemaakt. Volgend jaar weer? Ja natuurlijk! Dit moet groeien naar iets nog mooiers, naar een veiling waar de mensen elk jaar graag terug willen komen om te kopen, dat is mijn doel.”

Gemiddeld ruim 30.000 euro

De totale omzet bedroeg 923.000 euro. De gemiddelde prijs van de dertig geveilde paarden kwam uit op 30.766 euro.

Veulens

Op woensdag 19 september om 19.00 uur gaat de driedaagse European Sport Horse Auction verder met de veiling van 74 veulens.

Volledige collectie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook