Ga naar hoofdinhoud

Everdale verdedigt de eer van het KWPN in hengstenrubriek

Everdale met Charlotte Fry- Foto: Equitaris.de/Tanja Becker
KWPN-lieveling Everdale (v. Lord Leatherdale) verdedigde in de hengstenrubriek op de Wereldkampioenschappen in Ermelo de eer van het KWPN. Afgezien van de WK-finale bij de zevenjarigen (die nu aan de gang is) ziet het er niet naar uit dat het KWPN medailles gaat pakken bij de vijf- of zesjarigen. Onder Charlotte Fry liep de hengst van Gertjan van Olst naar 72,851% en daarmee won hij van de eveneens KWPN-goedgekeurde Dark President D&R (v. Wynton) met Glock-ruiter Riccardo Sanavio. 

Everdale liep ontzettend sterk door zijn proef op Prix. St Georges-niveau en is daarmee een van de twee favorieten voor de zege in de finale van de ‘Stallions of the Year’-rubriek, die morgen tussen de finale van de vijf- en de zesjarigen wordt verreden in de hoofdring. “Hij voelde echt fantastisch”, vertelt Charlotte Fry na afloop aan KWPN.nl. “Everdale houdt van de aandacht in zo’n grote arena. De draf voelde vol energie, de series waren foutloos, al was hij misschien wat scherp.”

Enige concurrent: Dark President D&R

Hoewel er weinig af te dingen is aan de proef van Everdale, die de laatste tijd sowieso aansprekende resultaten neerzet onder de Britse Fry, had hij ook niet enorm veel concurrentie. Behalve van de de eveneens KWPN goedgekeurde Dark President D&R van Carolyn de Roo. De zwarte Wynton-zoon werd fijn en open voorgesteld door Riccardo Sanavio, nadat hij net na het binnenkomen en groeten omdraaide en er vandoor wilde gaan. Geen veelbelovende start van een proef die de hengst uiteindelijk toch goed doorkwam.

Het kan dus nog spannend worden in de finale als Dark President een vlekkeloze kür loopt. Nu was er 71,93%.

Geen enkele Nederlandse ruiter

De kwaliteit van de overige hengsten in de rubriek was niet overweldigend. De dertienjarige hengst Belamour (v. Belissimo M) van Kristin Andresen met Alexandra Andresen in het zadel werd derde met 70,482%, daarna een aantal Spaanse hengsten en Rocky Lee (de vader van Revolution). Geen enkele Nederlandse ruiter kwam aan de start.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook