Ga naar hoofdinhoud

Excellent Dressage Sale vult collectie aan met zeven veulens

Ninaricci, Foto EDS veiling
Zeven interessante veulens zijn toegevoegd aan de EDS collectie die op zaterdag 4 augustus tijdens het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo wordt geveild. De collectie bestaat nu uit 34 dressuurveulens. Toegevoegd zijn veulens van Barnay, Daily Diamond, Desperados FRH, Ghandi, Vitalis en twee van Zoom.

Nog een week en dan worden op zaterdagavond in het hoofdstadion van het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo de 34 veulens van de Excellent Dressage Sales geveild. De afgelopen week is de collectie aangevuld met zeven interessante veulens. Drie in Nederland geboren veulens komen uit interessante dressuurstammen.

Drie uit Nederland

Een sterke zoon van Daily Diamond komt uit Fidelia van de Grand Prix-hengsten Scandic en gaat terug op de bekende hengstenmoeder Wulia. Van Ghandi komt een charmante dochter in de veiling uit een De Niro x Jazz-merrie Imani. Haar moeder liep Lichte Tour. Bennie Wezenberg fokte de interessante zoon van veelvoudig medaillewinnaar Desperados FRH uit Fiedergirl, de volle zus van de tophengst Fidermark I.

Lijn Ahlerich en Amon

Het internationale karakter van de veiling komt ook tot uitdrukking in de inbreng van de veulens. Uit de topstam van Dodona (Ahlerich, Amon, Rubinstein, Rembrandt en Bordeaux) komt een in België gefokte zoon van Vitalis uit een Armani-moeder.

Twee keer Zoom

Het Westfaalse stamboek brengt drie veulens in van hun fokkers. Twee zonen van de vierjarige Zoom (Blue Hors Zack x Don Schufro), die indruk maakt met zijn eerste jaargang. Een van de twee is gefokt uit de Schmuckstück K (Sir Donnerhall I x De Niro). Dit veulen was finalist op het Veulenkampioenschap in Lienen. De andere Zoom is gefokt uit een dochter van Fidermark. Het merrieveulen uit Westfalen is een dochter van Bernay, een zoon van Boston (Jazz x Flemming). Het donkerbruine veulen is gefokt uit een dochter van de sterk verervende Sir Donnerhall I.

Bron www.excellentdressagesales.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!