Ga naar hoofdinhoud

Excellent Dressage Sale vult collectie aan met zeven veulens

Ninaricci, Foto EDS veiling

Zeven interessante veulens zijn toegevoegd aan de EDS collectie die op zaterdag 4 augustus tijdens het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo wordt geveild. De collectie bestaat nu uit 34 dressuurveulens. Toegevoegd zijn veulens van Barnay, Daily Diamond, Desperados FRH, Ghandi, Vitalis en twee van Zoom.

Nog een week en dan worden op zaterdagavond in het hoofdstadion van het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo de 34 veulens van de Excellent Dressage Sales geveild. De afgelopen week is de collectie aangevuld met zeven interessante veulens. Drie in Nederland geboren veulens komen uit interessante dressuurstammen.

Drie uit Nederland

Een sterke zoon van Daily Diamond komt uit Fidelia van de Grand Prix-hengsten Scandic en gaat terug op de bekende hengstenmoeder Wulia. Van Ghandi komt een charmante dochter in de veiling uit een De Niro x Jazz-merrie Imani. Haar moeder liep Lichte Tour. Bennie Wezenberg fokte de interessante zoon van veelvoudig medaillewinnaar Desperados FRH uit Fiedergirl, de volle zus van de tophengst Fidermark I.

Lijn Ahlerich en Amon

Het internationale karakter van de veiling komt ook tot uitdrukking in de inbreng van de veulens. Uit de topstam van Dodona (Ahlerich, Amon, Rubinstein, Rembrandt en Bordeaux) komt een in België gefokte zoon van Vitalis uit een Armani-moeder.

Twee keer Zoom

Het Westfaalse stamboek brengt drie veulens in van hun fokkers. Twee zonen van de vierjarige Zoom (Blue Hors Zack x Don Schufro), die indruk maakt met zijn eerste jaargang. Een van de twee is gefokt uit de Schmuckstück K (Sir Donnerhall I x De Niro). Dit veulen was finalist op het Veulenkampioenschap in Lienen. De andere Zoom is gefokt uit een dochter van Fidermark. Het merrieveulen uit Westfalen is een dochter van Bernay, een zoon van Boston (Jazz x Flemming). Het donkerbruine veulen is gefokt uit een dochter van de sterk verervende Sir Donnerhall I.

Bron www.excellentdressagesales.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook