Ga naar hoofdinhoud

Finale WK-selectie zesjarigen: 87% voor Governor-STR en Adelinde Cornelissen

Update
Adelinde Cornelissen en Governor-STR Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Adelinde Cornelissen en de goedgekeurde KWPN-hengst Governor-STR (Totilas uit de volle zus van Parzival) gaan ruimschoots aan de leiding na de eerste proef van de finale van de WK-selectie voor zesjarige dressuurpaarden. De jury, bestaande uit Bart Bax, Adriaan Hamoen, Monique Peutz en Karin Retera, zette Governor met 87% bovenaan in de rubriek waar de kwaliteit nog niet in alle gevallen meeviel. 

Geen enkele fout zat in de proef van de onverstoorbare Governor STR, die door Cornelissen knap door de proef werd gestuurd. De beste KWPN-hengst in de finale van het WK voor vijfjarigen vorig jaar (5e plaats) bleef daarbij mooi op lengte.

De hengst van familie Korbeld liet een goede stap, draf en galop zien, waarbij ook de wissels probleemloos werden uitgevoerd. Dat laatste gold lang niet voor alle paarden in de eerste finale van de WK-selectie vanmorgen. Bax, Hamoen, Peutz en Retera gaven een 9 voor de wat hoog in het tempo gereden draf, een 8,9 voor de mooie stap, een 8,8 voor de stoer gereden galop, een 8 voor de submission, een 8,8 voor de aanleg, waarmee de Totilas-zoon op een totaal van 87 % kwam.

Gunner KS met 85,2% tweede

Een paard dat de jury ook graag naar het WK afgevaardigd ziet worden, is eveneens een goedgekeurde KWPN-hengst Gunner KS (Belissimo M x Vincent) van Arthur Kleijtwegt. De vos liep onder Dana van Lierop naar 85,2%. Vorig jaar liep Gunner KS ook op het WK, maar werd na de eerste proef teruggetrokken. Met een 8,3 voor de draf, een 8,8 voor de stap, 8,5 voor de galop, een 8,4 voor de submission en een 8,5 voor de aanleg kreeg hij flinke punten. De kans is daarmee groot dat hij straks revanche kan nemen op vorig jaar.

Gunner KS met Dana van Lierop Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Great Lady TC 82,4%

De winnares van de halve finale van de WK-selectie Great Lady TC (v. Bretton Woods) mocht zich nu in Ermelo met Jeanine Nieuwenhuis als derde opstellen. De imponerende merrie, gefokt en in eigendom van Tim Coomans, ging in de verzamelde draf al haast iets te veel richting passage.

De jury ging vooral iets omlaag in de punten voor de submission (7,6) en gaf verder 8’en (draf 8,5/stap 8,7/galop 8 en aanleg 8,4), waarmee het totaal kwam op 82,40%.

Great Lady TC en Jeanine Nieuwenhuis Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Glamourdale en Guadeloupe Beau

De vierde plaats wordt gedeeld door Glamourdale (v. Lord Leatherdale), die niet door Anna Blomgren gereden werd maar door Charlotte Fry en imponeerde in draf en galop, maar flink wat punten verloor op zijn matige stap (draf 8,6/stap 6,8/galop 9,2/submission 8/aanleg 8,2) en de in draf zeer imponerende WK-bronzen Guadeloupe-Beau (v. Bordeaux) die onder Kim van der Velden duidelijk problemen had met de balans in galop (draf 8,8/stap 8,5/galop 7,5/ submission 7,8 en aanleg 8,2). Beide paarden kwamen uit op 81,6%.

De zesde plaats was voor Gaudi Vita (v. Apache) onder Joyce Heuitink (81,4), gevolgd door Genua TC (v. Charmeur) met Jeanine Nieuwenhuis (78), Galaxie (v. Jazz) met Diederik van Silfhout (77,8), Grandeur A (v. Jazz) met Laurens van Lieren (77,4), Goodman RWP (v. Jazz) met Adelinde Cornelissen (77), Grace of Rose (v. Jazz) met Lotje Schoots (76,2) en Gavi del Gavi (v. Jazz) met Lars op ’t Hoog (75).

Jazz en Parzival-familie

Opvallend was de invloed van Jazz en de familie van Parzival bij de zesjarigen: Maar liefst vijf Jazzen liepen mee in deze eerste ronde van de finale en drie paarden uit de directe familie van Parzival: Governor-STR, Genua TC en Goodman RWP.

Zes door naar WK, scores uit beide proeven tellen

In totaal mag Nederland zes paarden per leeftijdscategorie afvaardigen naar het WK. De paarden met de hoogste scores in de finale worden geselecteerd. Zowel de score van vandaag als die van de tweede ronde op zaterdagochtend telt.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook