Ga naar hoofdinhoud

Fokproduct Ronald Nowee beste springhengst ZfdP keuring

Op de hengstenkeuring van het Duitse stamboek ZfdP in Kreuth werden zaterdag dertien hengsten goedgekeurd. Naskari de Reve (v. Nabab de Reve), gefokt door Ronald Nowee, werd uitgeroepen tot beste springhengst. Escolar leverde de beste dressuurhengst. Kampioen van de keuring werd de Colman-zoon Collando von Alfen

Negen springhengsten en vier dressuurhengsten verwierven in Kreuth hun dekbrevet voor het ZfdP. Ronald Nowee van Stoeterij Het Maalwater fokte de beste springhengst Naskari de Reve. De zoon van Nabab de Reve komt uit een beroemde Holsteinse merrielijn, zijn grootmoeder G-Casablanca is een zus van onder meer de tophengst Clinton I (v. Carolus I).

Colman-zoon kampioen

Kampioen van de keuring werd echter de Colman-zoon Collando von Alfen en de hengst kreeg ook een premie. Op de Westfaalse hengstenkeuring werd hij nog afgewezen. De hengst komt uit Hella von Alfen (v. Holland) die de goedgekeurde zoon Spiderman (v. Satisfaction I) bracht. Spiderman is wel in Westfalen goedgekeurd.

Een ander Nederlands fokproduct dat goedgekeurd werd, was de door Van Straaten uit Den Ham gefokte E-Power (v. Etoulon VDL). De hengst komt uit de Moukje-stam waar verschillende goed springpaarden uit voortkomen.

Escolar levert dressuurkampioen

Een van de vier goedgekeurde dressuurhengsten kreeg een premie, de Escolar-zoon, El Coranzon. De elastisch bewegende bruine hengst van Johannes Brinkmann werd uitgeroepen tot beste dressuurhengst.

Arthur Verbroekken uit Oeffelt kreeg zijn King-Diamond (v. Desperado) niet aangewezen.

Klik hier voor de lijst met hengsten.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Equitaris

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook