Ga naar hoofdinhoud

Four Legends naar omstreden zege in klasse Z

Four Legends hier met Stephanie Kooijman. Foto Melanie Brevink-van Dijk

Met enige verbazing namen sommige kenners in het publiek kennis van de cijfers waarmee Four Legends vanavond zowel de finalewedstrijd als de totale Isah Hengstencompetitie in de klasse Z op zijn naam schreef. Rivaal Foundation had het nakijken.

De juryleden Karin Retera en Arie Hamoen hadden bij Foundation (v. United) overigens al geen melding gemaakt van de grote fout die bij een galopwissel ontstond. Harmonie en galop leverden allebei een 8.5 op, dus is het denkbaar dat dit aspect aan de proef van Franka Loos niet is opgemerkt.

Onzuivere stap

Maar vervolgens straften de juryleden bij Four Legends de onzuivere verzamelde stap en het gebrek aan sprong in galop niet af (twee keer een 8). Wel was het beeld in draf van de door Stephanie Kooijman gereden Four Legends heel mooi (9.5).

Klein verschil

In de tussenstand was er maar een klein verschil tussen Foundation, de winnaar van de omloop in Zuidbroek, en Four Legends, de winnaar van De Peelbergen. De cijfers in de finale (86 voor Four Legends, 85 voor Foundation) gaven de doorslag.

Feel Good en Electron

Feel Good eindigde onder Marlou de Ruijter als derde (76), gevolgd door Electron (71) onder het zadel van Annemarie Brouwer.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook