Ga naar hoofdinhoud

Sportcompetitie voor jonge Friese paarden wordt met drie jaar verlengd

De PAVO Fryso Bokaal, een sportcompetitie voor talentvolle Friese paarden wordt ook de komende drie jaar voortgezet. De competitie startte in 2014 met als doel de sportaanleg bij jonge Friese paarden te stimuleren. Onlangs ondertekenden Pavo Paardenvoer, Fryso Zadels en het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek gezamenlijk een contract om de samenwerking voor de komende drie jaar vast te leggen.

De Pavo Fryso Bokaal is een competitie voor 4-, 5- en 6-jarige Friese paarden in de disciplines dressuur, mennen en tuigen. Via diverse selectiewedstrijden kunnen deelnemers strijden om een startbewijs voor de grote finale op de Centrale Keuring van het KFPS in Drachten. Op de KFPS hengstenkeuring in Leeuwarden zijn alle winnaars van de Pavo Fryso Bokaal nogmaals te zien.

Ambitie

Ook vanuit het buitenland, zoals Duitsland en Denemarken, is er belangstelling voor deze sportcompetitie. Organisatoren van het evenement Arjan Smits (Pavo), Elzelien Rensse (Fryso) en Ids Hellinga (KFPS) hebben nog ambitieuze doelen voor de toekomst. “Een wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden zou prachtig zijn.”

 

Bron: Phryso.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook