Fürst Jazz en Sensation in laatste sporttest Münster-Handorf

Fürst Jazz (v. Fürst Romancier) - Foto: Schockemöhle

Vandaag en morgen staat in Münster-Handorf de laatste sporttest van dit voorjaar op het programma. In deze gemengde sporttest staan onder andere Joop van Uyterts en Paul Schockemöhles Fürst Jazz (v. Fürst Romancier) en Sensation (v. Sir Heinrich) op de lijst. Die laatste heeft nog geen testresultaat achter zijn naam, maar vorig jaar wel een heel stel merries gedekt. De test is live te volgen via ClipMyHorse.tv, om 12.45 uur komt de eerste springhengst in de baan. 

Volle bak in de laatste sporttest: tien vierjarige dressuurhengsten, dertien vijfjarige dressuurhengsten, dertien vierjarige springhengsten en vijf vijfjarige springhengsten staan in de catalogus. Daadwerkelijk begonnen aan hun test zijn zeven vierjarige dressuurhengsten, elf vijfjarige dressuurhengsten, elf vierjarige springhengsten en  vijf vijfjarige springhengsten. Onder de uitvallers één Nederlands gefokte hengst: de door Nel ten Heuvel gefokte Velvet (v. Van Vivaldi) en de door Ron Nowee gefokte Denton (v. Diamant de Semilly).

Nederlands gefokte hengsten

Naast de door Pegasus Stables gefokte vijfjarige Fürst Jazz doen bij de springhengsten de door familie Florijn gefokte Air King (v. Air Jordan) en de door J. Veurink gefokte Deville (v. Dantos HBC) nog wel mee.

Onder de deelnemende hengsten een aantal herkansers, zoals de voor 280.000 euro in Verden geveilde premiehengst Quando Unico (v. Quantensprung) die nu al twee keer gezakt is voor een test.

Klik hier voor het tijdschema van de springhengsten (vandaag)

Klik hier voor het tijdschema van de dressuurhengsten (vandaag)

Klik hier voor de catalogus

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.