Voorjaarskeuring Trakehnen levert geen nieuwe hengsten op

Silvery Moon Foto Marbach

Op het Westfaalse Paardensport centrum in Münster-Handorf hield het Trakehner Verband de voorjaarshengstenkeuring. Vier van de vijf aangemelde hengsten werden voorgesteld, geen van hen kon genade vinden in de ogen van de hengstenkeuringscommissie. De bonte volbloed hengst Silvery Moon (v. I was Framed) werd wegens een blessure teruggetrokken.

Drie hengsten uit de jaargang 2015 werden aan de commissie getoond. Het waren Konvent (v. Millennium x K2), Assuan (v. Phlox x Altgold II) en Tanzgold (v. Schwarzgold x Caprimond). Uit de jaargang 2014 kwam de  Rheinklang x Latimer-zoon Pac Man. Geen van de vier kreeg een goedkeuring.

Silvery Moon geblesseerd

De volbloedhengst Silvery Moon was wel in Münster aangekomen, maar had zich ’s nachts in de box geblesseerd en kon dus niet voorgesteld worden. De aparte bonte hengst van Haupt- und Landgestüts Marbach werd onlangs door het DSP erkend. Deze zevenjarige hengst, die vijf jaar succesvol op de renbaan heeft gelopen en vijf overwinningen en achttien klasseringen op zijn naam schreef, werd onder het zadel voorgesteld. Het Deutsche Sportpferd keurde de hengst goed als verrijking van het fokprogramma voor de eventers.

Bron St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.