Ga naar hoofdinhoud

Geslaagd Heartbreaker symposium DBFS

Henk Nijhof Sr. met Heartbreaker. Foto: Team Nijhof
Op 12 november organiseerde de Dutch Breeders Foundation of Show jumpers (DBFS) haar tweede symposium. Dit maal met levende legende Heartbreaker in het middelpunt. Het DBFS was te gast in Geesteren bij Team Nijhof en Jan Breukink verzorgden een uitgebreide presentatie.

De dag begon met een bezoek aan de hengst zelf bij Team Nijhof in Geesteren. Jeanette Benedict-Nijhof en Henk Nijhof junior verzorgden een ontmoeting met Heartbreaker, zijn zoon Zambesi en Clinton. De combinatie Clinton en Heartbreaker blijkt foktechnisch gezien een hele succesvolle zoals blijkt uit de topvererver Cornet Obolensky. Het was een uniek moment om beide hengsten tegelijk in de arena te zien. Zoï Snels toonde een jonge Heartbreaker-nakomeling onder het zadel.

Heartbreaker en Geerink

Het tweede gedeelte van het symposium werd voortgezet in zaal Baan in Geesteren. Jan Breukink gaf op eigen unieke wijze een presentatie over Heartbreaker, zijn geschiedenis, fokkerij en sportprestaties. In die presentatie zat ook een interview op video met Peter Geerink. Geerink reed Heartbreaker vanaf zijn vierde. Samen hadden ze een imposante carrière waarin de vierde plaats in de Grand Prix van Aken wel het hoogte punt was. In de video blik Peter hierop terug.

Bron DBFS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook