Ga naar hoofdinhoud

Governor en Cornet Obolensky hofleveranciers KWPN hengstenkeuring

Governor STR bezorgde Nederland vorig jaar met Adelinde Cornelissen de enige medaille Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De aanmeldingen voor de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring zijn binnen. In totaal verschijnen er 607 hengsten in de baan, waarvan 277 springhengsten en 329 dressuurhengsten. In de dressuurrichting is Governor (v. Totilas), die dit jaar zijn eerste nakomelingen presenteert, met 26 zonen de topaanvoerder. Bij de springhengsten verschijnen er van Cornet Obolensky (v. Clinton), met 17 nazaten, de meeste hengsten op de keuring. 

Bij de dressuurhengsten worden Ferdeaux (v. Bordeaux) en Glock’s Toto Jr. (v. Totilas) door respectievelijk 16 en 15 zonen vertegenwoordigd, terwijl de Ampère-zoon Franklin en de stempelhengst Negro (v. Ferro) beide 13 zonen naar de eerste bezichtiging brengen. Van kampioenshengst Glamourdale (v. Lord Leatherdale) zijn twaalf nakomelingen aangemeld. Zijn halfbroer Everdale (v. Lord Leatherdale) heeft 11 zonen in Ermelo en El Capone (v. UB40) wordt vertegenwoordigd door 10 nakomelingen.

Elf zonen van Etoulon VDL

Bij de springhengsten is de verdeling van de vaderdieren wat meer verspreid. Cornet Obolensky is met 17 zonen de overtuigende lijstaanvoerder, terwijl Etoulon VDL (v. Toulon) met 11 zonen op de tweede plaats komt. Vervolgens hebben Arezzo VDL (v. Chin Chin), Connect (v. Connor) en F-One USA (v. Toulon) ieder 9 nakomelingen op de eerste bezichtiging. Voor Berlin (v. Cassini I), El Salvador (v. Vigaro), Harley VDL (v. Heartbreaker) en Kannan (v. Voltaire) geldt dat er 7 zonen aangemeld zijn voor Ermelo.

Programma

Dinsdag 28 november begint de eerste bezichtiging. De springhengsten bijten daarbij het spits af. Vanaf dinsdag 5 december is het de beurt aan de dressuurhengsten. Alle dagen beginnen om 08.00 uur met de beoordeling van het exterieur en beweging op het harde, vanaf circa 11.30 – 12.00 uur vervolgt het programma met het vrijbewegen/vrijspringen.

Bekijk hier de groepenindeling.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook