Ga naar hoofdinhoud

Hannoveraans dekbevret voor Etoulon VDL

Etoulon. Foto: Paardenkrant/Melanie Brevink - Van Dijk

De KWPN-hengst Etoulon VDL (Toulon x Calvados) van VDL Stud is door het Hannoveraner Verband goedgekeurd voor de fokkerij. De achtjarige hengst, die door Jur Vrieling in de internationale sport wordt uitgebracht, had al een dekbrevet op zak het KWPN, het Italiaanse stamboek UNIRE en Brazilian Sport Horse BH.

Als driejarige werd Etoulon reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring en van het verrichtingsonderzoek. Hij slaagde met een score van 88,5 punten.

Hengstencompetitie

Op vierjarige leeftijd won Etoulon de hengstencompetities in Enschede, Roosendaal en Zuidbroek. Een jaar later werd hij reservekampioen van de hengstencompetitie klasse M. Als zevenjarige  werd hij tweede in de finalewedstrijd in Den Bosch en eindigde als derde in de eindstand van de hengstencompetitie klasse Z/ZZ.

Nationale veulenkampioenen

Etoulon leverde vier jaar op rij de Nationale veulenkampioen. In 2013 was dat Imagine H (mv. Indoctro), in 2014 Javanille VDL (mv. Chin Chin), in 2015 Korinchidee (eveneens mv. Chin Chin) en vorig jaar Larusa H (mv. Indoctro).

Goedgekeurde zoon

Zoon Insider VDL (mv. Corland) eindigde in de kampioensring van de KWPN Hengstenkeuring als derde en is goedgekeurd bij het KWPN.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/VDL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook