Ga naar hoofdinhoud

Hengst Jheronimus nu ook erkend bij Oldenburger Verband

Gerrel Vink met Jheronimus (v. Dream Boy) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl

De vorig jaar bij het KWPN goedgekeurde Jheronimus is deze week erkend bij het Oldenburger Verband. De Dreamboy x Jazz nakomeling werd afgelopen najaar al goedgekeurd bij het KWPN en is nu dus ook erkend bij onze Duitse buren. Dat meldt zijn eigenaar Willem van Weert.

De hengst Jheronimus komt uit de bekende stam van O.Bertje. Moeder A.Bertje is een (voorlopig) keur preferente prestatiemerrie van Jazz uit Contango. Maar ook van vaderskant kan hij bouwen op de goede genen van Glock’s Dream Boy, die onder Hans Peter Minderhoud op het allerhoogste niveau in de sport furore maakt. Via de PAVO-cup werd Jheronimus aangewezen voor de hengstenkeuring.

Lovende woorden van de jury

In het najaarsonderzoek werd de hengst bij het KWPN met 83 punten ingeschreven met het volgende eindoordeel: “Jheronimus beweegt met een goede tot zeer goede houding, heeft veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Heeft als dressuurpaard veel tot zeer veel aanleg. Hij is hierbij lichtvoetig en heeft veel vermogen tot schakelen.”

In de finale van de Hengstencompetitie in Den Bosch werd Jheronimo tweede, in het eindklassement eindigde hij op de derde plaats.

 

Bron: Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook