Ga naar hoofdinhoud

Mecklenburger kampioen Don de Amor topper in minitest springen: 9,01 gemiddeld

Don de Amor (v. Don Diarado) Foto: Mecklenburger Pferdezuchtverband/Wego

In de laatste minitest van dit jaar in Vechta kwam de driejarige springhengst Don de Amor (Don Diarado x Casall x Quirado) als topper uit de bus. De Mecklenburger kampioenshengst van 2021 scoorde gemiddeld een 9,01 op de springonderdelen. In totaal namen 20 springhengsten deel aan de test (één werd teruggetrokken).

Bij de dertien driejarigen scoorden tien hengsten boven de acht gemiddeld. Don de Amor van fokker Elmgestüt Drei Eichen kwam met een 7,3 voor de stap, een 7,6 voor de draf, een 8,5 voor de galop, een 9,5 voor de aanleg als springpaard, een 9,3 voor de rittigkeit en een 9,2 voor de instelling als topper uit de bus (9,01 gemiddeld).

Over de 8,5 gemiddeld scoorde ook de driejarige London Pezi N (Lord Pezi x Ustinov x Contender) met een 8,52 en dicht in de buurt kwam zijn halfbroer Linebacker (Lord Pezi x Diarado x Grandeur) met een 8,48 gemiddeld.

Bij de vierjarigen was de hoogste score voor Catapult (Cartogran x Controller) met een 8,44 gemiddeld. Een 8,42 gemiddeld was er voor Comanchero (Comme Prevu x Landor S).

De in Nederland door de VDL Stud gefokte driejarige Oxer VDL (Etoulon VDL x Zirocco Blue VDL) kwam op een 7,93 gemiddeld.

Uitslag

Catalogus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.