Ga naar hoofdinhoud

Team Nijhof koopt zich in bij Denzel van ’t Meulenhof

Denzel van het Meulenhof

Team Nijhof heeft zich ingekocht bij de hengst Denzel van 't Meulenhof (Marius Claudius uit Narcotique de Muze IV v. Quidam de Revel) van Joris de Brabander en Jimmy Vermeulen. De inmiddels twaalfjarige hengst heeft uit relatief weinig dekkingen toch een flink aantal internationale springpaarden gebracht.

Denzel van ’t Meulenhof was als driejarige al gesprek van de dag. Op de KWPN Hengstenkeuring 2012 werd hij de ring uitgestuurd omdat hij volgens de jury niet te beoordelen was. Vervolgens keurde het AES hem en dekte hij de eerste jaren bij Zwartjens in Raalte.

Weinig gedekt

In die eerste jaren heeft hij niet zoveel gedekt volgens Joris de Brabander. Toch komen uit die jaren een aantal zeer opvallende springpaarden waarvan Nixon van ’t Meulenhof, Ipsthar, Intertoff, Jikke-Cara en Jotabe B de bekendsten zijn.

HorseTelex Ranking

Zijn oudste nakomelingen worden dit jaar acht en hij doet toch al bijna vooraan mee op de HorseTelex Results Ranking voor hengsten met nafok tot maximaal 9 jaar. In de periode maart 2020 – maart 2021 sprongen er 17 Denzels internationaal in de sport, bijna het benodigde aantal van 20 op de E-ranking voor te komen.

Mooi, extreem voorzichtig en eenvouding

Ook in de daaropvolgende jaren, toen Denzel bij De Brabander en ook nog een jaar in Frankrijk heeft gedekt, kwam het ook niet tot grote aantallen. Volgens Joris de Brabander is dat jammer. “Hij brengt het allerlaatste aan voorzichtigheid, mooie commerciële paarden die ook goed bewegen en paarden die zich eenvoudig laten rijden. Ik hoop dat hij nu grotere jaargangen gaat krijgen.”

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook