Henkie toont nette collectie veulens - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Henkie toont nette collectie veulens

Exclusief Fotoserie
Lucas Woma (Henkie x Vitens) Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl
De Gelderse hengsten Henkie en Edmundo toonden na de zes dressuurhengsten ook hun veulens in Ermelo. Er was daarbij wel een belangrijk verschil: de veulens van de dressuurhengsten mogen uitgezocht worden door de hengstenhouder, terwijl de Gelderse veulens door het KWPN geprikt worden. Henkie toonde een nette collectie veulens, waarbij het voorbeengebruik in beweging opviel. 

Van Henkie werden dit jaar 23 veulens geregistreerd, waarvan er tien door het KWPN geprikt werden. Van die tien bleven er twee afwezig. Net zoals op de Dag van het Gelders Paard waren de Henkies uit merries met rijpaardenbloed opvallend, zoals bijvoorbeeld het hengstveulen Loek (mv. Special D) van C. van Manen uit Ingen.

“Henkie toonde een collectie veulens met voldoende tot goed ontwikkelde veulens, die voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en het Gelders type staan. In bewegingen tonen ze souplesse en een goede beentechniek”, liet de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Gelders Paard, Reijer van Woudenbergh weten.

Edmundo

Ook de palominohengst Edmundo toonde zijn eerste veulens in Ermelo. Van hem werden er in 2016 zeven veulens geregistreerd, zes verschenen er in Ermelo. Bij die zes had hij aan twee veulens de palominokleur meegegeven en daarnaast verscheen er een valkveulen van hem in de baan.

De nafok van de Upperville-zoon werd door de hengstenkeuringscommissie als volgt beschreven: “Een collectie veulens die voldoende tot goed ontwikkeld zijn, voldoende in het Gelderse type staan, maar in beweging het achterbeen meer onder de massa zouden kunnen brengen.”

Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl
Lanirma (Henkie x Zhivago) Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl
Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl
Keuringscommissie Gelders paard Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl
Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl
Lefro Mundo (Edmundo x Wilson) Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl

Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl

Foto’s: Melanie Brevink-van Dijk

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook