Ga naar hoofdinhoud

Henkie verslaat zijn dressuurcollega’s

Adelinde Cornelissen met Henkie. Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

In de eerste omloop van de KWPN-hengstencompetitie moest Henkie zich nog apart presenteren als Gelderse hengst. Vanmiddag in De Peelbergen mengde de zoon van Alexandro P uit de fokkerij van de familie Hekkert zich weer tussen de dressuurhengsten. En won met vlag en wimpel. Ook Total U.S., winnaar van de eerste omloop, moest zijn Gelderse collega voor laten gaan en werd ditmaal tweede.

De klasse M van de Anemone Hengstencompetitie haalde een hoog niveau. Met maar liefst 88 punten (waaronder een 9.5 voor de stap) was de overwinning voor krachtpatser Henkie en Adelinde Cornelissen. Dinja van Liere kreeg te maken met een wat gespannen Total U.S., de Totilas-zoon sprong zelfs een keer opzij. Niettemin smeet de hengst van Van Uytert en Schockemöhle weer met zijn atletische talenten.

Nogmaals Van Uytert

Joop van Uytert deed goede zaken, want ook zijn Easy Game-zoon Hermès liep een imponerende proef. Met veel expressie en heel actief toonde Hermès kwaliteit in drie basisgangen. Wel maakte jurywoordvoerder Karin Retera een opmerking over de aanleuning.

Hermès en Habanna derde

Hermès moest de derde plaats delen met toptalent Habanna, die vanwege een iets beperkte stap (7) al op voorhand op achterstand stond. Wel liet het neefje van Cosmo onder Kirsten Beckers opnieuw zijn veel aanleg voor de grote sport te hebben.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook