Ga naar hoofdinhoud

HK Mecklenburg: reservekampioen van Joop van Uytert

For Now (v. Fürst Heinrich)
De te vroeg overleden Fürst Heinrich is de vader van de nieuwe kampioenshengst van het Mecklenburger stamboek. De nieuwe kampioen For Now is een halfbroer van de Oldenburger kampioenshengst For Romance en diens volle zus, de kampioensmerrie Fasine. Reservekampioen werd een door familie Lamers uit Oss gefokte zoon van Don Olymbrio L, die werd voorgesteld door Joop van Uytert. Bij de springhengsten was de kampioenssjerp voor een zoon van Quasimodo van de Molendreef. 

De keuring van het kleine stamboek Mecklenburg-Vorpommern heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een keuring waar rekening mee gehouden moet worden. De megastoeterij van Paul Schockemöhle, Gestüt Lewitz, is gevestigd in Mecklenburg en Schockemöhle zorgt voor een flinke aanvoer jonge hengsten. Ook dit jaar was het veel Schockemöhle wat de klok sloeg.

De kampioen bij de dressuurhengsten werd geboren op Gestüt Lewitz. Schockemöhle fokte hem uit de Sir Donnerhall I-dochter Gesina, de moeder van de kampioenshengst For Romance en  de kampioensmerrie Fasine. “Deze hengst is een echte kampioen, hij heeft enorm veel uitstraling en daarbij drie voortreffelijke gangen”, aldus Uwe Witt, fokkerijleider van het stamboek.

Kampioenshengst For Now (v. Fürst Heinrich):

Reservekampioen werd de door familie Lamers uit Oss gefokte Ironn L (Blue Hors Don Olymbrio L x Rubin-Royal), die werd voorgesteld door Joop van Uytert. De jury was onder de indruk van de kracht en de uitstraling van de bruine. Nog drie dressuurhengsten kregen een premie: cat.nr 9 Destano x Quaterback, cat.nr 11 For Romance x For Compliment en cat.nr 15 Millenium x Fidermark.

In totaal werden er 20 dressuurhengsten goedgekeurd, waarbij selectie niet echt aan de orde leek. Slechts twee hengsten werden afgekeurd door de hengstenkeuringscommissie van het Mecklenburger stamboek.

Bij de springhengsten was er groen licht voor 17 hengsten. De kampioenssjerp was hier voor de Z-gefokte cat.nr 59 van Quasimodo van de Molendreef uit een moeder van Cavalier. “Deze hengst liet zien wat een springpaard moet laten zien. Hij heeft veel vermogen, toonde veel rust en overzicht en een voortreffelijke techniek”, zei Witt over de hengst.

Springkampioen v. Quasimodo van de Molendreef:

De reservekampioen bij de springhengsten is een zoon van Quality Time. Deze cat.nr 58 komt uit een moeder van Le Matin. Zowel de kampioen als de reservekampioen bij de springhengsten werden op de keuring aangekocht door Paul Schockemöhle.

Twee andere springhengsten kregen een premie: cat.nr 51 Lord Fauntleroy x Iberio en cat.nr 76 Calido I x Voltaire.

Klik hier voor de goedgekeurde dressuurhengsten.

Klik hier voor de goedgekeurde springhengsten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook