HK Mecklenburg: Volg de keuring live

Hengstenkeuring Mecklenburg

De Mecklenburger hengstenkeuring in Redefin begint vandaag met de presentatie op de straat (klik hier voor de livestream). De onlangs overleden De Niro is met 4 toegelaten zonen topleverancier. Een mooi eerbetoon aan de tophengst van Klosterhof Medingen. Paul Schockemöhle stelt alle 4 de (zelfgefokte) De Niro’s voor op de keuring. Met 3 zonen zijn Fürstenball en zijn zoon Finest ook goed vertegenwoordigd. Bijna 20 zonen uit de eerste jaargang van Finest zullen dit najaar te zien zijn op de grote Duitse hengstenkeuringen. 

Dat begon al op de Hannoveraanse keuring in Verden met 9 Finest-zonen (waarvan vijf goedgekeurd), Mecklenburg heeft er dus 3, net zoals Oldenburg en in Westfalen zijn er vier Finest-zonen defintief toegelaten en staat er nog een op de reservelijst. Uit de eerste jaargang van Governor zijn er ook twee zonen voor de Mecklenburger keuring geselecteerd en hetzelfde geldt voor de KWPN gefokte, maar Westfaals goedgekeurde Goldberg. Verder mogen er nog een All At Once, een Grey Flanell, een Vitalis en twee Vivaldi’s in Mecklenburg op de keuring verschijnen.

Twee Nederlandse springhengsten

Op de Mecklenburger keuring verschijnen twee Nederlandse inzendingen, twee springhengsten. De eerste is cat.nr 57 Contendro II x Lux van Eugène Reesink en G. Jansema en de tweede is cat.nr 73 Zirocco Blue x Canturano. Aan cat.nr 37 (Susu’s Boy x UB40) zit ook een Nederlands tintje. Hij werd gefokt en is in eigendom van het Duitsland woonachtige echtpaar Jeacco en Susanne van Pas. Zij fokten vorig jaar de kampioen met Donn Johnson (v. Diamond Hit), die door Theo Driessen werd aangeschaft.

Ramsbrock wijkt uit

Heinrich Ramsbrock was voorheen hofleverancier op de Westfaalse hengstenkeuring. Dit jaar stonden er maar twee van zijn hengsten in het boekje op de Westfaalse voorselectie en mag er geen enkele door die hem (op papier) toebehoort. Des te meer hengsten heeft Ramsbrock in andere fokgebieden, zoals bijvoorbeeld in Mecklenburg. Daar komt de hengstenopfokker dit jaar met acht hengsten op de keuring.

Handige links

Klik hier voor de dressuurhengsten en hier voor de springhengsten
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de livestream op ClipMyHorse.tv
Klik hier voor het programma

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.