Ga naar hoofdinhoud

HK Oldenburg: Volg de keuring live

Update
Foto: Oldenburger-Pferde.de
De Oldenburger keuring in Vechta begon gisteren met de presentatie op de straat en het longeren. Vandaag staat het vrijspringen voor de springhengsten (Oldenburg-International) op het programma (09.00 uur). Om 14.00 uur vanmiddag wordt de keuring vervolgd met het vrijbewegen van de dressuurhengsten. Van de 75 hengsten staan in het boekje verschenen er 73 op de keuring (36 springhengsten en 37 dressuurhengsten). De gehele keuring is live te volgen via de livestream van het Oldenburger Verband en het Oldenburger Verband publiceert video's van de hengsten op de site

Vandaag spreekt de hengstenkeuringscommissie de oordelen uit. Impressies van de eerste dag zijn te vinden op het Youtube-kanaal van het Oldenburger Verband (de straat) en op deze pagina (het longeren).

Fürstenball en Don Schufro

Het bloed van Fürstenball is het best vertegenwoordigd. Er lopen van hem drie directe zonen, drie zonen uit de eerste jaargang van veeldekker Finest, twee uit de eerste jaargang van Blue Hors Farrell twee keer een Fürsten-Look en een Follow Me. Verder komt Fürstenball nog twee keer als moedersvader voor. Ook Don Schufro heeft een flinke vinger in de pap met een directe zoon en drie kleinzonen van Diamond Hit. Een zoon van Diamond Hit (cat.nr 47 mv. Fürst Heinrich) kregen gisteren de handen op elkaar bij het longeren.
Cat.nr 47 v. Diamond Hit:

De directe Don Schufro (cat.nr 49):
Cat.nr 49 v. Don Schufro:

Nederlandse inzendingen

Drie Nederlandse inzendingen verschijnen op de keuring: de door Joop Breukink uit Brummen gefokte cat.nr 65 Knight Power JB uit de eerste jaargang van Governor (mv. Swarovski) van Gerard Korbeld en Stal Brinkman,  de door L. de Bie uit Sint-Oedenrode gefokte cat.nr 58  Kings Canyon (Franklin x Sir Donnerhall I) van Stal van de Sande en cat.nr 78 Keos B  (Vincent Maranello x Jazz) van Jaap Quartel, die werd gefokt door J. de Boer uit Nijderkoop.

Behalve de Nederlandse fokproducten is er nog flink wat Nederlandse invloed met twee zonen van Grand Galaxy Win, een Blue Hors First Choice, twee Grey Flanells, een Goldberg, een Van Vivaldi en twee Ampères. Een van de Grand Galaxy Wins komt uit Fiontina, de volle zus van drievoudig Wereldkampioene Fiontini, de tweede werd gefokt door de voorzitter van de WBFSH, Jan Pedersen. Succesvol WK-bloed voert ook cat.nr 79, een zoon van Wild Child (Wavavoom uit Woodlander Farouche uit een moeder van Florencio).

Cat.nr 65 Knight Power JB:

Cat.nr 58 Kings Canyon:

Cat.nr 78 Keos B:

Oldenburg-International: 5 Nederlandse inzendingen

Vijf Nederlandse hengsten maken hun opwachting op de OS-keuring. Daarvan hebben er drie een Nederlandse fokker en eigenaar: dat zijn cat.nr 22 Krombacher VHS (Douglas VDL x Chin Chin) van fokker Verhagen Horse Service, de volle broer van de KWPN-goedgekeurde It’s Highlander VDK (cat.nr 26 v. Kannan x Chin Chin) van fokkers Joeri Stevens, Katrien de Graeve en Geert de Sloover en de Westfaalse cat.nr 29 (Quickly de Kreisker x Numero Uno), die werd gefokt door Bennie Wezenberg en wordt voorgesteld op de keuring door de VDL Stud.

Verder haalden ook de door A. Verhagen uit Schijndel gefokte cat.nr 23 (Falaise de Muze x Ulisha Bella v. Manhattan) van Antonius Schulze Averdiek en de door Gebr. Lohuis uit Nijverdal gefokte cat.nr 36 (Vagabond de la Pomme x Donnalina v. Indoctro) van Gerd Sosath het boekje van de OS-keuring. Die laatste werd voor 11.000 euro geveild op de Prinsjesdagveiling 2015.

Cat.nr 22 (Douglas VDL x Chin Chin)

Cat.nr 26 (Kannan x Chin Chin)

Cat.nr 23 (Falaise de Muze x Manhattan)

Programma

Donderdag 16 november

11.00 uur: presentatie op de straat
14.00 uur longeren

Vrijdag 17 november

09.00 uur: vrijspringen en keuring OS-hengsten
14.00 uur: vrijbewegen en keuring OL-hengsten

Zaterdag 18 november

09.30 uur: Plaatsing premiehengsten OS & OL
11.00 uur: Verkiezing Hauptprämiensieger 2017
13.00 uur: Veiling
17.00 uur: Oldenburger Hengst-Gala

Handige links

Klik hier voor de dressuurhengsten (OL) & hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor de springhengsten (OS) & hier voor de collectie op HorseTelex
Livestream Oldenburger Verband

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.