Ga naar hoofdinhoud

HLP Tsjechië niet meer erkend in Duitsland

Foto: Rick Helmink

Tot voorheen konden Duitse hengsten hun Hengstleistungsprüfung ook voltooien in buurland Tsjechië, maar na onderzoek blijkt de verrichtingstest niet te voldoen aan de Duitse kwaliteitseisen. Zo zijn bijvoorbeeld de eigen ruiters direct bij de test betrokken. Dr. Klaus Miesner nam daarop het besluit dat de HLP in Tsjechië niet vergelijkbaar is met de Duitse testen.

De Tsjechische test werd vaker ingezet als een omweg. Zo namen de Westfaalse hengst Sensation (v. Sir Heinrich) en de Hannoveraanse premiehengst Quando Unico (v. Quantensprung) aan verschillende Duitse tests deel, maar slaagden niet. Eigenaren Kerstin Lieber en Gestüt Sprehe brachten de hengsten vervolgens naar de 80-daagse test in Tsjechië en behaalden daar wel hun papiertje. Quando-Unico werd kampioen, Sensation reservekampioen.

Bron: Züchterforum

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook