Ga naar hoofdinhoud

Holsteiner hengst Cordobes I ingeslapen

Tobias Meyer met Cathleen, de succesvolle dochter van Cordobes. Foto: Pierre Costabadie/ www.arnd.nl

Op 22-jarige leeftijd is de Holsteiner springpaardenvererver Cordobes I (Contender x Lancer) ingeslapen. De hengst, in de dekdienst van Landgestüt Warendorf, kampte met problemen aan zijn hoefbeen.

Cordobes I werd in 1997 goedgekeurd op de Westfaalse keuring in Münster. Daarna verhuisde hij naar Landgestüt Warendorf, waar zijn volle broer Cordobes II ook ter dekking stond. In 1998 won Cordobes I de 100-dagentest in Warendorf. De hengst was in de sport succesvol tot de klasse S. Hij leverde meer dan 360 bij de Duitse hippische federatie (FN) geregistreerde wedstrijdpaarden, waarvan 51 op S-niveau.

Een van zijn meest succesvolle nakomelingen is Cathleen (mv. Ramiro’s Son). De merrie vierde successen onder Katharina Offel en wordt nu door Tobias Meyer in de internationale sport uitgebracht.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FB

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook