Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punten voor Baltic VDL-dochter in Bronneger

Baltic VDL

Op de tweede dag van de stamboekopname in het Drentse Bronneger lag het niveau in beide fokrichtingen hoger dan gister. Bij de springpaarden werden er 20 van de 30 ster, in de dressuurrichting waren dat er 16 van de 30. De hoogste punten werden behaald door Ficalien DN (Baltic VDL uit Wicalien ster prok v.Corrado I) van fokker Derk Noordhuis uit Wijster. Er was veel publiek in Bronneger en net als gister was het een sfeervolle keuringsdag.

Inspecteur Klaas Iwema was wederom tevreden. “De Baltic-dochter is een hele moderne, bloedgemaakte merrie die voldoende langgelijnd is. Ze blonk echt uit met het springen, waarbij ze een hele goede techniek heeft, vlug boven is en veel vermogen toont. Voor deze drie onderdelen kreeg ze 85 punten, naast 80 voor de krachtige galop.” Fokkers Derk en Roelie Noordhuis beleefden een goede dag, ook hun andere twee merries kregen het sterpredicaat, namelijk de goed springende, zelfgefokte Fleuralinde DN (Corland uit Twalinde elite pref v.Goodtimes) met 75/80 en Fair Lady (Indoctro uit My Lady elite pref v.Indorado, fokker S.L. Grandia uit Bleiswijk) met 80/75. Een andere complete merrie bleek Funny-Morieta prok (Up To Date uit Morieta elite pref prest sport-dres sport-spr v.Abantos) van f/g Peter Pluijter uit Erm. “Een scherp gemodelleerde bloedmerrie met een goede galoppade. Voor alle springonderdelen behaalde ze 80 punten, ze liet een goede verrichting zien.” Funny-Morieta werd ster met 80 punten voor zowel het exterieur als het springen.

De dressuurpaarden werden net als gister beoordeeld door Henk Dirksen en Dirk Reijne. “De kwaliteit was vandaag een stuk beter”, sprak Dirksen. Meest complete dressuurpaard bleek de driejarige Vivaldi-merrie Fabergée (uit Renommee elite sport-dres v.Donnerhall) van f/g L.G.M. de Bont uit Stedum en Laura de Bont uit Borger. “Een chique merrie met bloed, ruim voldoende ontwikkeling en een goed gevormde voorhand. Het fundament is hard. Voor de draf hebben we haar 90 punten gegeven, daarin laat ze een goede techniek zien en loopt ze mooi met de schoft naar boven.” Fabergée kwam uit op een totaalscore van tweemaal 80 punten. Een andere blikvanger bleek de hengst Enzo van de Lochthoeve (Ampère uit Fee v.Foxtrott) van fokker Benjamin Bakker uit het Belgische Brecht, die al bij het BWP is goedgekeurd. “Een heel correct gemodelleerde, bergop gebouwde hengst met een mooie hals en sterke bovenlijn. In beweging waardeert hij zich op en valt hij op met zijn actieve, gedragen galop met veel lichaamsgebruik. Voor de galop hebben we hem 90 punten gegeven. De draf is eveneens actief, met een goede balans en gedragenheid.” Enzo van de Lochthoeve behaalde het sterpredicaat met 75 punten voor exterieur en 85 voor beweging.

Bron JS voor KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook