Ga naar hoofdinhoud

Ivirona, Idelien en Itaunita opvallendste merries SK Wezep

Op de eerste stamboekkeuring voor Regio Tuigpaard Oost mochten vanmorgen alle merries door naar de Centrale Keuring. De opvallendste drie merries waren Ivirona, Idelien en Itaunita. Eén elite merrie was gekomen om de alternatieve IBOP af te leggen. Zij verhoogde daarmee ruimschoots haar reeds bestaande reguliere IBOP puntentotaal. Met nog eenmaal een voldoende score vervalt haar oude IBOP score.

Inspecteur tuigpaardmerries Viggon van Beest, waarnemend inspecteur Piet Lelieveld, Harco Naber en Reinier van de Water vormden de jury. Van Beest: “Vandaag kregen we een groep merries voor ons die in z’n totaliteit een positieve indruk naliet. Gezegd moet worden dat er wel enkele merries bij zijn waarvan we hopen dat ze zich op de CK nog even wat overtuigender showen.”

Eebert-dochter Ivirona ( Virona ster van Waterman) van fokker Antoon Epskamp uit Hoevelaken, werd uit dezelfde stam gefokt als zijn bekende concourspaard Grandioos (v.Atleet) en de dit jaar als nieuweling gestarte Hirona (ster van Cizandro). Zij viel op door haar sterke beweging.

Cizandro-dochter Idelien (Udelien ster van Fabricius) van fokker Gerrit Wijnne uit Nunspeet viel op omdat ze een scherpe en fraai gemodelleerde merrie was. ” Vorig jaar stond Idelien als tweejarige op de NMK derde. Ze is de volle zus van de bekende NMK Kampioen driejarigen 2015 Heidelien van Gebr. den Otter, een merrie die ook dit jaar alweer veel furore maakt op de concoursvelden.

Ook de Ditisem-dochter Itaunita ( Taunita elite sport van Manno) van fokker Joop van Wessel uit Zwartebroek behoorde bij de meest opvallende merries. “Een correcte, complete merrie met een goed achterbeengebruik. Ze mocht nog iets meer formaat hebben.” Haar moeder is niemand minder dan de vermaarde Topsportmerrie Taunita die zowel aan de hand als aangespannen vele malen kampioen geworden is.

De vierjarige Hanneke (v.Atleet) van Arie van Wijhe uit t’Harde wist met haar blije, tuigtypische show ook een ticket voor de CK te veroveren. W.G. Jansen-Eupe uit Hoge Hexel fokte haar uit Dilony (v.Joviaal). “Deze merrie hebben wij met genoegen aangewezen. Ze behoorde ook tot de opvallendste merries van vandaag.”

Giantha (elite van Atleet x Tiantha elite pref sport van Manno, fokker Dion Jilesen uit Sint Agahta) van Wout Liezen waardeerde haar bestaande IBOP score op met 6,5 punten. Ze scoorde eerder op haar reguliere IBOP 76,5 punten maar op haar alternatieve IBOP haalde ze vandaag in handen van ook nu Henk Hammers 83 punten. Inmiddels heeft ze ook al 28 WP punten. Met nog zo’n fraaie IBOP-score vervalt dus haar reguliere IBOP resultaat.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook