Ga naar hoofdinhoud

Kampioenen van het NRPS

Het door DecorSon gesponsorde Nationaal NRPS-kampioenschap dressuur en springen voor NRPS-geregistreerde pony's en paarden heeft zaterdag in Ermelo weer prachtige kampioenen opgeleverd. De goedgekeurde Wup (v. Welt Hit) wist in Zelhem nog vijf keer op rij te winnen en verdiende nu met Joyce Heuitink de Z2-titel met twee eerste plaatsen met maar liefst 248 en 246 punten.

Tweede in het Z2 werd de NRPS-hengst Gameboy (v. Gribaldi) onder Kim Thijssen, voor de goedgekeurde hengst DTS Sammartini (v. Samber) met zijn nieuwe ruiter Rolf Snijders.
In de Z1-dressuur ging de strijd vooral tussen Claudia Scheel met Paddo Hill (v. Paddox) en Kirsten Brouwer met Velvet Dream (v. Dream of Heidelberg). Claudia Scheel won.
In de M2 was Marianne den Hollander met Rocco Festival (v. Rafurstinels) de kampioen. Nog overtuigender was de overwinning van Jolanda Jongerman met Werkman (v. Rubiquil) in het M1. L2-kampioene werd Helga Beekhuis met Verona H-S (v. Saporos ox). Beste in het L1 was Kirsten Brouwer op Zidane SB (v. Special D). In de B-dressuur ging de titel naar Anne-Marie Gelderman met de stermerrie Djiena (v. Disconto), die in 2005 als driejarige aan de hand Nationaal kampioen van het NRPS werd.

Royal Highness
In het Z/ZZ-springen was de goedgekeurde hengst Royal Highness (v. Royal Bravour) met Franklin Posmus de winnaar.
Kampioen van de gecombineerde klasse L/M was Otto van de Brink met de Guidam-zoon Wanimo. In de B ging de titel naar Bonny Bastian met de super springende Crime Time (v. Krimh ox).

Ponydressuur
Vooral door haar overtuigende optreden in de eerste proef (18 punten los van nr. 2!) verdiende Britt Baeten met Luca (v. Idzard) de titel in de Z2-dressuur van de pony’s. De nummer twee, Rianne van de Werken met Banjo (v. Bayard), had de tweede proef gewonnen.
Rianne van de Werken won met haar andere pony Vitano (v. Vitano) beide Z1-proeven en daarmee de titel. De M2 was voor de goedgekeurde rijponyhengst Parino B (v. Power Boy) onder Esra de Ruiter.
Goldwin’s Charina du Bois (v. Danny Gold) en Lisanne de Jonge schreven ditmaal de M1 op hun naam. De L2-kampioen werd de ervaren Myrna-Samira (v. E-Boy) onder Anouk Franssen. In het L1 won Niels van Tilburg met Lady Di (v. Bjirmen’s Wytse). Kampioen van de druk bezette B-klasse was Dian Beentjes met Aspen (v. Baccarav van de Corijon).

De enige deelnemende ZZ-combinatie bij de pony’s, Wendy Basten met Cevin (v. Casper), ging met de Z/ZZ-titel aan de haal. Z-combinatie Robin Breunis met de goedgekeurde Knock Out (v. Krimh ox) reed ook goed en werd tweede in de eindstand. De M-klasse werd gewonnen door Andrea Redder met Merle U (v. Khadiboj van Klaverborch). L-kampioen was Josette Troost met de C-pony Kane en de hoogste eer in de B ging naar Annelous Groenwold met Cola-Light.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook