Kitt SB overtuigende kampioen AES hengstenkeuring

Kitt SB (v. Emir R). Foto: YouTube Still

De Emir R-zoon Kitt SB werd vandaag bij de AES hengstenkeuring in Houten aangewezen als kampioen. Twee weken geleden werd de hengst bij de eerste bezichtiging van het KWPN nog naar de attestkeuring doorverwezen omdat hij te geforceerd zou springen.

Van de dertien hengsten die op de keuring verschenen werden er negen goedgekeurd. Kitt SB, in eigendom van Leo en Marthijs Brouwer, was daarvan de meest opvallende. Robbert Ehrens, hoofd van de jurycommissie, had niets dan lof over de hengst. “We hebben de hengst bekeken zoals hij zich vandaag liet zien. Het is een heel werkwillig paard met ontzettend veel kwaliteit, daar moet je doorheen kunnen kijken”, vertelt hij.

Zeer veel reflexen

“Kitt SB is een heel mooi en modern paard dat zeer sportief gebouwd is. Hij springt met zeer veel reflexen en een mooie techniek”, licht Ehrens verder toe. “Op het eind maakte hij één foutje, maar herstelde dat goed en liep daarna weer met even veel bravoure richting de volgende sprong. Als het mijn paard was, zouden m’n handen jeuken om er op te gaan zitten.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.