Ga naar hoofdinhoud

Koliek wordt Holsteiner hengst Cassone fataal

Na een koliekaanval is de Holsteiner hengst Cassone (v. Cor de la Bryére) op 27-jarige leeftijd ingeslapen. De hengst uit de fokkerij van Johannes Vollersen was zelf eerder actief in de internationale springsport en bracht meerdere succesvolle nakomelingen voort.

Op jonge leeftijd schreef Cassone talrijke overwinningen op zijn naam en nam deel aan de Bundeschampionate en het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden. Daarna werd hij op latere leeftijd uitgebracht op internationaal niveau en won een ruim 23.000 euro aan prijzengeld.

Fokkerij

Ook in de fokkerij deed Cassone het niet onverdienstelijk. Zijn zoon Comic Dealer werd goedgekeurd en in de sport liepen zijn nakomelingen rond de 100.000 euro bij elkaar. Eén van zijn meest opvallende nakomelingen is het eventingpaard Cancun, die met Anna Junkmann in het zadel meerdere Europese medailles verzamelde.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Reiter Revue

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook