Ga naar hoofdinhoud

KWPN aan kop in WBFSH-ranking dressuur

Charlotte Dujardin en Valegro. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) en de FEI hebben vandaag de definitieve rankings gepubliceerd. Dit is een ranglijst waarop alle stamboeken met elkaar worden vergeleken en is gebaseerd op de prestaties van de beste paarden van elk stamboek het afgelopen jaar. Het KWPN gaat aan de leiding op de ranglijst van de dressuurpaarden. De lijst bij het springen wordt aangevoerd door Holstein. Bij de eventing staat het Irish Sport Horse Studbook bovenaan de lijst.

Het is geen verrassing dat Valegro (Negro x Gershwin) wederom lijstaanvoerder is in de individuele paardranking. Voor het vierde jaar op rij is hij de onbetwiste nummer 1. Bij de beste 10 vinden we nog 4 KWPN-paarden: de derde plaats is net als vorig jaar voor Glock’s Undercover N.O.P. (Ferro x Donnerhall) van Edward Gal. Op plaats vier staat Unee BB (Gribaldi x Dageraad), de troef van Jessica von Bredow-Werndl. KWPN-hengst Glock’s Johnson TN (Jazz x Flemmingh), de trots van Hans Peter Minderhoud steeg in de WBFSH-rankings naar plaats 7. Siro N.O.P. (Gribaldi x Hemmingway) van Daniëlle Heijkoop volgt op plaats 8. De top 3 van de stamboekrankings is gelijk aan vorig jaar. Het Hannoveraner Verband staat tweede, gevolgd door Westfalen.

Springen

Vorig jaar had het KWPN de leidende positie bij de springpaarden, dit jaar staan de KWPN-gefokte paarden tweede achter Holstein. Het Belgische SBS staat op plaats 3. Europees kampioen SFN Zenith N.O.P. (Rash R x Fuego du Prelet) telt, vanwege zijn geringe starts, met zijn individuele 70ste plaats niet mee in de ranking. De beste KWPN’er staat op plaats 2.  Dat is Admara 2 (Padinus x Murano) van Emanuele Gaudiano. De KWPN-hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. (Quidam x Landgraf) van Maikel van der Vleuten staat op de tiende plaats. Simon (Mr. Blue x Polydox), de voormalige troef van Jeroen Dubbeldam, sprong onder Beezie Madden naar het derde voor het KWPN meetellende resultaat. Verder tellen de resultaten van Romanov (Heartbreaker x Fedor) van Bertram Allen, Willink (Twister x Landsieger) van Henk van de Pol en Amelia (Cantos x Numero Uno) van Karim El Zoghby mee voor de ranking van het KWPN. Lijstaanvoerder is  – net als vorig jaar – de SBS-ruin Hello Sanctos van Scott Brash.

Eventing

Het leidende stamboek in de eventingranking is net als vorig jaar het Irish Sport Horse Studbook, gevolgd door Hannover en Oldenburg. Het KWPN staat op de vijfde plaats. De KWPN’er met de meeste punten is Ceylor L.A.N. (Veron x Ahorn) van Kitty King. Veronica (Pacific x Ferro) van Lauren Kieffer neem voor het KWPN de tweede positie in, gevolgd door Concrex Bayro (Casantos x Corland) van Tim Lips. Verder tellen de prestaties van Raphael II (Krunch de Breve x Niagara) van Dani Evans, de dressuurgefokte Bart L (United x Gribaldi) van Mathieu Lemoine en Wesko (Karandasj x Mytens xx) mee voor het KWPN.

Kik hier voor de ranglijst dressuur.
Kik hier voor de ranglijst springen.
Kik hier voor de ranglijst eventing.

Bron: Horses/Persbericht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook