Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Everdale gaat concurrentie voorbij

Update
Everdale, hier onder Severo Jurado Lopez. Foto: Paardenkrant-Horses.nl
Everdale (v. Lord Leatherdale x Negro) debuteerde afgelopen februari onder Charlotte Fry zeer overtuigend in de Lichte Tour. Vervolgens won de populaire dekhengst met de stalamazone van Van Olst alle starts, behalve eentje. Toen moest hij zijn vader Lord Leatherdale, ook gereden door Fry, met een klein verschil voor laten gaan en eindigde als tweede. Op de Subtopwedstrijd in Hulten was het vandaag opnieuw raak: eerste met 68,03%.

Onaangekondigd verscheen Everdale in Hulten. “Eigenlijk hadden we volgende week een wedstrijd op de planning staan maar we waren er nu klaar voor. Daarop besloten we vanmorgen om te gaan starten en gelukkig was er nog plek”, legt Charlotte Fry uit.

Waanzinnig drafgedeelte

Het was voor de combinatie de eerste keer outdoor. “Everdale was fris en blij om buiten te zijn en er was veel te zien. Maar hij gedroeg zich prima.” In de draf werden veel achten genoteerd en voor de gangen onderaan het protocol werd de hengst beloond met een 8,5. “Het drafgedeelte ging ook echt waanzinnig”, vervolgt Fry enthousiast.

Genoeg te verbeteren

In de galoptour slopen een paar foutjes. Het duo liep in de serie om de drie een misser op en daarnaast mochten de pirouettes wat kleiner. “Er valt dus nog genoeg te verbeteren maar ik ben super tevreden met onze eerste keer buiten”, aldus de Britse amazone over haar proef met de verrichtingskampioen van het voorjaarsverrichtingsonderzoek in 2012 en Pavo Cup-winnaar van 2013.

Jonna Schelstraete reed Easy Top (v. Zizi Top) naar 66,18% en werd daarmee tweede. Fenna Roefs en Brown Boy (v. Sandreo) eindigden met 63,22% als derde.

Oranje voor Theo Hanzon

In de tweede groep Prix St. Georges was het oranje lint voor Theo Hanzon en Double D (v. Lord Leatherdale). Hanzon heeft de bij het AES gekeurde hengst sinds vorig jaar onder het zadel en scoorde vandaag 67,89%. De winnende combinatie werd op de hielen gezeten door Anna Blomgren die met de elfjarige merrie Lindelygaards Donna Summer (v. Blue Horse Don Schufro) 67,37% bijeen reed. Ynes Hendriks en Cilian O-Pardi (v. Sandreo) werden derde met 65,53%.

Inter I voor Wagenaar

Amey Wagenaar was de beste in de Intermédiaire I. Ze behaalde met El Macho Malo (v. Jazz) 64,14%. In het ZZ-Zwaar waren Mandy Wilms en Deep Purple (v. Quaterback) met 67,00% en 67,36% twee keer de beste. Britney Schut en de eerder door Stephanie Kooijman gereden What’s Up (v. Wie Weltmeyer) zijn bezig aan een sterk seizoen. Vandaag eindigde het duo met 65,36% en 64,36% twee keer op de tweede plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Esmee van Gijtenbeek wint ‘super cool’ Inter II-debuut
Kirsten Brouwer maakt geslaagde rentree met Alain Delon

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.