Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Inspekteur overleden

Op 22-jarige leeftijd is KWPN-hengst Inspekteur overleden. Spekkie, zoals hij liefkozend genoemd werd, werd tot op hoge leeftijd in de sport uitgebracht. Hij bracht amazones als Marlies van Baalen, Marrrigje van Baalen, Wendy van den Helm, Daniëlle van Aalderen en Kimberley de Jongh vele successen in de junioren en young rider-rubrieken.

Inspekteur werd in 1990 geboren in de stallen van familie Dorresteijn. Zijn fokten de donkerbruine hengst uit de combinatie van Darwin (v. Roemer) en de keur-preferente Doornroos (Amor x Officier). In 1993 ontving hij zijn dekbrevet bij het KWPN. Inspekteur staat ondermeer te boek als vader van de Lichte Tour-paarden Mitchell (mv. Zonneglans) en Pele (mv. Dublin). De hengst, die de laatste jaren eigendom was van familie de Jongh, overleed aan een opspelende slokdarmverstopping.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook