Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Westpoint in de etalage bij Helgstrand

Emmelie Scholtens met Westpoint. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Na het vertrek van Kirsten Beckers bij Stoeterij Broere, kwam het Grand Prix-paard Broere Westpoint (Jazz x Michelangelo) ruim een jaar geleden weer onder het zadel van Emmelie Scholtens. Zij reed de de KWPN-hengst in zijn jonge jaren naar enorme successen en bracht hem sinds september uit in de nationale Grand Prix. Nu staat de veertienjarige Jazz-zoon te koop bij Andreas Helgstrand.

Westpoint werd op driejarige leeftijd uitgeroepen tot kampioen van het KWPN-verrichtingsonderzoek. Voor haar toenmalige werkgever Stal Laarakkers reed Emmelie Scholtens de hengst als vierjarige naar de overwinning in de Pavo Cup en als vijfjarige naar de reservetitel. Een jaar jaar won het duo goud op het WK jonge dressuurpaarden in Verden.

Ruiterwissel

Na het succes in Verden werd Westpoint verkocht aan Stoeterij Broere. Vervolgens leidde Kirsten Beckers de hengst verder op en bracht hem internationaal uit tot en met het hoogste niveau. Nadat het dienstverband van Beckers bij Broere beëindigd was, werd Scholtens benaderd om Westpoint weer te gaan rijden.

Aansprekende resultaten

Scholtens en Westpoint maakten in september vorig jaar een geslaagde wedstrijdrentree met een Grand Prix-score van 71,55%. Vervolgens boekte het duo meerdere aansprekende resultaten. Het NK afgelopen zomer verliep minder succesvol. Daar zag Scholtens zich genoodzaakt haar proef voortijdig te beëindigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook