Ga naar hoofdinhoud

De top-5 van… Pim Koudijs

Cat.nr 390 Pina Colada M (Governor x Dayano) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De redactie van Horses.nl heeft hippisch journalist en kleinschalig fokker (en ruiter) Pim Koudijs gevraagd naar zijn favoriete dressuurhengsten op de KWPN Hengstenkeuring 2023. Hij maakte een top-5.

  1. Cat.nr 390 (Governor x Dayano x Flemmingh): “Een paard dat echt op je netvlies blijft staan.”
  2. Cat.nr 532 (Tørveslettens Sylvester x Negro x Krack C): “Een echte hengst, een beer van een paard. En ik denk dat dat nog niet zo verkeerd is in de Nederlandse fokkerij.”
  3. Cat.nr 491 (Le Formidable x Sir Donnerhall I x Don Schufro): “Ik denk dat Le Formidable een hengst is die iets toevoegt aan de fokkerij en hij komt natuurlijk uit een supermoederlijn. Daarbij heeft hij elke keer goed opgetreden: op de eerste bezichtiging, in Oldenburg en nu weer.”
  4. Cat.nr 547 (Vitalis x All At Once x Negro): “Ik ben weg van Vitalis en dit is ook weer een lekker paard.”
  5. Cat.nr 353 (For Romance I x Apache x Don Schufro): “For Romance I vind ik een hele goede hengst, maar het blijft toch verdomde lastig om daar zonen van te vinden die bergop lopen. Deze doet dat wel.”

“Verder wil ik nog toevoegen dat ik wel een stel goede paarden heb gezien en de kwaliteit in de breedte goed was, maar dat er dit jaar weinig echte uitschieters waren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.