Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengstenkeuringscommissie hoopvol

Gisterochtend werd onder een goede belangstelling gestart met de tussenpresentatie van de vier dressuurhengsten. De hengsten werden licht losgereden in de Beatrixhal waarna ze één voor één in de WA-hal direct onder de testruiter werden gepresenteerd.

Tijdens het testen van de aanwezige ruiters, Karen Nijvelt en Ton de Kok werden de sterke en minder sterke kanten van de hengsten helder via de microfoon toegelicht door Wim Ernes. Op deze wijze ontstond op een interessante wijze een toelichting vanuit de commissie. Arie Hamoen: “Dit nieuwe systeem is ons als commissie uitstekend bevallen, de hengsten waren goed testbaar. De drie 3-jarige dressuurhengsten hebben ieder voor zich bepaalde basiskwaliteiten die we graag bij een dressuurpaard zien. Meest complete hengst op dit moment is Ampère, de zoon van Rousseau. De 4-jarige De Niro-zoon Zen zou in model en bewegingspatroon nog iets meer moeten overtuigen.

Aansluitend op de dressuurpaarden werd ook de Gelderse hengst Antonio P (Koss x Satelliet) door Ton de Kok gereden. De hengst heeft sterke bewegingen en een goede houding. De hengst liet zich heel goed bewerken. Antonio P zal op vrijdag 2 mei aansluitend op de tuigpaard beoordeling voor de eerste keer aangespannen beoordeeld worden.

De springhengsten werden individueel beoordeeld. Wanneer een hengst aan het springen was, werd de volgende al door de testruiter losgereden. Op het moment dat het springen beëindigd was verliet de hengst de baan en kwam de volgende, onder de testruiter, direct in de baan om alvast los te rijden. Op deze wijze waren er steeds twee hengsten in de piste. Als testruiters waren Angelique Hoorn, Marcel Willems en Dave Maarse vandaag in Ermelo. Arie Hamoen “Er tekent zich een duidelijke kopgroep af alhoewel de rest ook een positieve ontwikkeling doormaakt en aansluiting bij de kopgroep te vinden is. Enkele opvallende hengsten die al eerder genoemd zijn Arezzo VDL (Chin Chin x Heartbreaker) die vandaag een iets mindere dag had, Amadeus (Guidam x G.Ramiro Z) springt met veel lichaamsgebruik, Applaus (Unistar x Hugo) heeft een voortreffelijk openende achterhand en Amingo (Numero Uno x Corland) springt met veel kracht maar moet zich achter wat meer loslaten. Positief ontwikkelen zich bv. Chello III VDL (Contender x Sandro) die met een goede techniek springt en Candola (Caruso x Corisco) die steeds meer met zijn lichaam gaat springen. Aanvankelijk was de planning dat Carambole (Cassini I x Concerto II) niet onder het zadel zou springen. De hengst is dit weekend tandheelkundig-veterinair behandeld en is hier zo snel van hersteld dat springen verantwoord was. Ook nu toonde deze 4-jarige wat we graag van een springpaard zien, goede reflexen, techniek, vermogen en een hele goede instelling.

Komende dinsdag, 29 april is om 08.00 uur de eindbeoordeling van de 4-jarige hengsten die voor 50 dagen het onderzoek lopen. Dit betreft de dressuurhengst Zen, en de springhengsten Zellobee en Carambole.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook