Ga naar hoofdinhoud

KWPN tweede in stamboekranking WK

Foto Lonneke Ruesink
Het KWPN is op de zilveren positie geëindigd in de stamboekranking van het Wereldkampioenschap voor Jonge Eventingpaarden in het Franse Le Lion d'Angers. Het stamboek eindigde op een totaal van 154,7 strafpunten en bleef daarbij slechts één punt achter op winnaar Selle Français.

Op basis van de beste drie resultaten over de zes- en zevenjarigen zou het Nederlandse stamboek ruimschoots als beste uit de bus zijn gekomen, met 138,9 strafpunten tegenover 150,8 strafpunten voor Selle Français.

De ranking is echter op een andere manier opgemaakt. De uitslagen van de zesjarigen worden voor de ranking vermenigvuldigd met 1,25, voor de zevenjarigen geldt wel het normale puntenaantal. Over die uitslagen worden de beste drie resultaten genomen.

Veel medailles

Het KWPN werd voor het eindresultaat vertegenwoordig door de  zesjarige gouden medaille-winnaar Fire Fly (v. Zavall VDL) van Christopher Burton en zevenjarigen Cooley Showtime (v. Chin Chin) – brons onder Jonelle Price – en Emirati Nightsky (v. Hamlet) – achtste onder Emily Llewellyn.

Het lukte geen enkel ander stamboek om meer dan één medaille te winnen, waar het KWPN met drie medailles huiswaarts kon keren. Die derde medaille was voor de opvallend gefokte merrie Jockey Club Fleurelle van Izzy Taylor. Deze Vivaldi-dochter komt uit een Sydney x Kennedy-merrie.

Klik hier voor de complete lijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/World Sport Timing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.