Ga naar hoofdinhoud

VO KWPN: Twintig hengsten richting eindexamen

Cat.nr. 40 - Pitch Perfect (Le Formidable x Vivaldi). Foto: Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

Dinsdag vond de laatste tussenbeoordeling van de spring-, dressuur- en Gelderse hengsten van het voorjaarsverrichtingsonderzoek plaats in Ermelo. Alle twintig hengsten mogen hun weg vervolgen richting het eindexamen van aanstaande zaterdag 22 april. Dat zijn twee Geldersen, dertien springhengsten en vijf dressuurhengsten.

Momenteel lopen er nog twee Gelderse hengsten mee in het voorjaarsonderzoek. De hengsten Olaf (Henkie uit Diamant ster van Sirius, fokker G.J.W. Roerdinkholder uit Winterswijk Kotten) en Obrian (Vigaro uit Hacomijn ster PROK van W V Saron, fokker H. ter Horst uit Vragender) werden vanochtend eerst voorgesteld in de binnenbaan voor de laatste tussenbeoordeling en werden vervolgens nogmaals op het buitenterrein gereden. Beide hengsten hebben groen licht gekregen om het onderzoek te vervolgen richting het eindexamen van zaterdag.

Springhengsten

Vervolgens werden de dertien springhengsten voor de laatste tussenbeoordeling aan de voltallige hengstenkeuringscommissie voorgesteld. Na afloop van de presentatie van de hengsten heeft de commissie hun bevindingen doorgegeven en besproken met de geregistreerden. Zoals het nu lijkt doen alle dertien hengsten aanstaande zaterdag eindexamen en wordt er die dag bekend welke hengsten goedgekeurd worden.

Dressuurhengsten

Vanaf 12.00 uur mochten de dressuurhengsten zich voor de laatste tussenbeoordeling voorstellen aan de hengstenkeuringscommissie. De commissie kijkt positief vooruit naar het eindexamen van aanstaande zaterdag, waarvoor alle vijf hengsten zich mogen klaarmaken.

Eindexamen

Het eindexamen van zowel de dressuur-, spring- als Gelderse hengsten staat voor aanstaande zaterdag 22 april op de agenda. Om 08.00 uur gaat het programma van start met vijf groepjes springhengsten. Aansluitend vindt de beoordeling van de Gelderse hengsten en dressuurhengsten plaats. Voor de Gelderse hengsten volgt na het succesvol afronden van het verrichtingsonderzoek tweemaal een ééndaags onderzoek in de discipline waarin de hengst geen aanlegtest heeft ondergaan. In het kader tot volledige goedkeuring wordt de Gelderse hengst Ojee-B (Ibsen B uit Jorien Tilde PROK elite IBOP v.Rubus B, f: G.S.W. te Bokkel uit Eerbeek) aanstaande zaterdag aan de hand voorgesteld en zijn uitslag van de beoordeling onder het zadel ontvangen.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.