Ga naar hoofdinhoud

Van de Lageweg: ‘De Bisquet Balou is interessant voor onze fokkers’

Exclusief
De door de VDL Stud aangekochte cat.nr 4 Ohnicio d'O (Bisquet Balou van de Mispelaere x Cumano) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

De VDL Stud kocht afgelopen weekend voor 61.000 euro cat.nr 4 Ohnicio d'O (v. Bisquet Balou van de Mispelaere) op de BWP hengstenkeuring in Lier. "We zijn heel blij dat het gelukt is om hem te kopen in de veiling want hij heeft interessant bloed voor onze fokkers", vertelt Janko van de Lageweg, die de hengst vrijdag met vader Wiepke zag springen. 

“Voor ons was het een van de beste springpaarden van de dag. Als hengst is hij interessant vanwege zijn mooie moederlijn en het nieuwe bloed, dat goed bij de merries van onze fokkers past”, vertelt Janko.

Op zaterdag volgde familie Van de Lageweg de hengst via ClipMyHorse.tv en besloten ze een gok te wagen in de veiling. Succesvol, want met 61.000 euro had de VDL Stud het hoogste bod.

Belgische traject

De hengst zal het Belgische keuringstraject verder doorlopen en verschijnt in maart op de derde fase, de zadelproef.

Lees aankomende woensdag in Paardenkrant-Horses.nl (of dinsdag in de digitale versie) alles over tweede fase van de BWP hengstenkeuring in Lier. Nog geen abonnee? Klik hier.

Video

Bekijk hier een korte video van Ohnicio d’O in de tweede fase:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook