Ga naar hoofdinhoud

Libertad beste hengst in eerste dressuur-verrichtingstest

Exclusief
Libertad (v. Londontime) - FOTO HENGSTHALTUNG PAPE
De Hannoveraanse hengst Libertad (v. Londontime) won in Schlieckau overtuigend de eerste dressuurgerichte verrichtingstest. Hij kreeg gemiddeld een 9,03 en scoorde vooral met zijn voortreffelijke instelling. Nadat de eerste sportproef enkele weken geleden in Münster-Handorf werd verreden, is nu ook de eerste Duitse 50-dagentest volgens de nieuwe stijl afgerond. In Schlieckau liepen 21 hengsten de test, waarvan er 18 nu voor het leven zijn goedgekeurd. Drie hengsten behaalden niet het vereiste gemiddelde boven de 7,8. 

Libertad werd op de Hannoveraanse hengstenkeuring in 2014 door Ingo Pape ontdekt. De Londontime-zoon is de eerste goedgekeurde hengst uit de Oost-Friese merrielijn van Derka (v. Amor). De zwarte kreeg in de test toppunten voor zijn karakter: de trainingsleider gaf hem een 10 voor het interieur, het karakter en de instelling. Van de gastruiters kreeg hij een 10 voor de rittigkeit. Een 10 was er ook voor de galop en de overige cijfers kwamen niet onder de 8. Zelfs het cijfer voor het springen – waarbij niet langer de aanleg als springpaard maar ‘de gedraging op en rond de sprong’ wordt beoordeeld – was nog een 8,5 waard.

Op bijna een punt afstand volgen twee andere hengsten met een 8,35 gemiddeld. Het gaat om Bailando, een zoon van de Nederlandse hengst Boston, en Summertime Blues (v. Spörcken). Bailando kreeg ook hoge cijfers voor zijn karakter en instelling (9,5 van de testruiters en 10 voor de instelling) en ook Summertime Blues liet op deze onderdelen 9’s noteren. Het karakter was daarmee bepalend in deze test.

Drie hengsten mogen niet langer als goedgekeurde dekhengst door het leven omdat ze het minimale gemiddelde van 7,8 niet behaalden. Het gaat om de Hannoveraanse premiehengsten Dondante (v. Don Index) en Bulgari Dream (v. Benneton Dream). Zij kwamen gemiddeld uit op een 7,61 en een 7,67. Flink onvoldoende scoorde de ZfdP-goedgekeurde Steiner vom Strelitzer Hof (v. San Schufro), zijn gemiddelde bleef steken op een 5,16.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de catalogus. 

Libertad (v. Londontime):

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook