Ga naar hoofdinhoud

Morgen KWPN-eindexamen in buitenlucht

Vanaf morgenochtend 9.00 uur staat het hoofdterrein van het KNHS centrum in Ermelo in het teken van de eindpresentatie van de hengsten die deelnemen aan het verrichtingsonderzoek. De laatste weken is zeer frequent buiten getraind. De weersverwachting maakt het verantwoord om ook morgen buiten de jonge hengsten voor te stellen.

Gestart word met de Gelderse hengst Alexandro P (Koss x Satelliet) – FOTO. Vervolgd wordt daarna met de vier springhengsten Amadeus (Guidam x G.Ramiro Z), Applaus (Unistar x Hugo), Arezzo VDL (Chin Chin x Heartbreaker) en Chello III VDL (Contender x Sandro).
Vanochtend hebben de eigenaren van Amingo (Numero Uno x Corland) besloten om hun hengst terug te trekken uit het onderzoek zodat deze morgen niet gepresenteerd zal worden.
Wanneer de hindernissen zijn verwijderd wordt het programma vervolgd met de dressuurpresentatie van de Gelderse Alexandro P direct gevold door de drie dressuurhengsten Andretti (Special D x Sandro Hit), Ampère (Rousseau x Flemmingh en Armani (United x Jazz). Hierna zal de hengstenkeuringscommissie de uitslag bekendmaken en worden de ingeschreven rijpaardhengsten met hun fokkers gehuldigd. Ook zullen verschillende hengsten aanwezig zijn die na een verkort onderzoek zijn ingeschreven.

Tuigpaarden
Om 14.00 uur wordt gestart met de tuigpaardhengsten. Zij zullen voorgereden worden door trainingsleider Harrie Claassen. Enkele hengsten hebben nog een naamswijziging ondergaan. Gepresenteerd worden morgenmiddag achtereenvolgens Aquarel (Unieko x Koblenz), Aron HBC (Ganges x Plain’s Superstion), Artiflex (Patijn x Fabricius), Avontuur (Uromast x Balmoral), Atleet (Patijn x Waterman), Zepplin (Plain’s Liberator x Fabricius). Als laatste zal in de ring verschijnen de Gelderse Alexandro P voor zijn aangespannen gedeelte. De dag wordt afgesloten met de bekendmaking van de ingeschreven hengsten en hun huldiging waarbij ook hun fokkers worden betrokken.

Bron: www.kwpn.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook