Ga naar hoofdinhoud

26 merries naar Oldenburger Elite Stutenschau, één Nederlandse inzending

De kampioene van 2021, Faraglioni (v. Feinrich) - Foto: Equitaris.de/dr. Tanja Becker

De toegelaten merries voor de Oldenburger Elite Stutenschau in Rastede zijn bekend. Via de Stutenleistungsprüfungen hebben 26 merries een ticket voor het prestigieuze merriekampioenschap in de wacht gesleept. Daartoe behoort één Nederlandse inzending, Benice (Benefit x Stedinger, fokker Helmut Kleen) van de familie Blonk uit Drouwen.

De driejarige Benice, gefokt uit de moederlijn van het internationale Grand Prix-paard Dandelion OLD (v. De Niro), liep onder het zadel van Rieke Kolner naar een 8,3 gemiddeld.

Secret

Met vijf dochters is de populaire Secret (Sezuan x St. Moritz) de hoofdleverancier op de Elite Stutenschau. Zo ontving Orinda (mv. Fürstenball), de volle zus van de KWPN-aangewezen en in Oldenburg goedgekeurde Secret Lover van Van Olst Horses, ook een uitnodiging. For Romance I (Fürst Romancier x Sir Donnerhall I) volgt met drie dochters.

Kleindochter Weihegold en halfzus McLaren

Opvallende namen op de lijst zijn onder andere Weihe’s Stern (Dante’s Junior uit een dochter van Weihegold) en Saphira (Quantensprung x Sir Donnerhall I). Laatstgenoemde is de halfzus van Eugène Reesinks McLaren (v. Morricone I).

Complete lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.