Ga naar hoofdinhoud

Schockemöhle met vier De Niro’s naar Mecklenburger keuring

De vorige week overleden De Niro zal nog lang voortleven in de sport en fokkerij. Een mooi eerbetoon volgt op de Mecklenburger keuring in Redefin (9-11 november). Paul Schockemöhle stelt vier zelfgefokte De Niro's voor op de keuring. Met drie zonen zijn Fürstenball en zijn zoon Finest ook goed vertegenwoordigd. Bijna 20 zonen uit de eerste jaargang van Finest zullen dit najaar te zien zijn op de grote Duitse hengstenkeuringen. 

Hannover (volgende week) heeft er 9, Mecklenburg dus 3, net zoals Oldenburg en in Westfalen zijn er vier Finest-zonen defintief toegelaten en staat er nog een op de reservelijst. Uit de eerste jaargang van Governor zijn er ook twee zonen voor de Mecklenburger keuring geselecteerd en hetzelfde geldt voor de KWPN gefokte, maar Westfaals goedgekeurde Goldberg. Verder mogen er nog een All At Once, een Grey Flanell, een Vitalis en twee Vivaldi’s in Mecklenburg op de keuring verschijnen.

Sprehe: bijna overal een Millennium

Gestüt Sprehe heeft de zonen van Millennium verspreid over de keuringen in Duitsland. In Hannover verschijnt volgende week een opvallende Millennium x Donnerhall, in Oldenburg komt Sprehe met een Millennium x Rubin Royal, in Westfalen met een goed bewegende Millennium x Lord Loxley en in Redefin met een Millennium x Hofrat. Op de Trakehner keuring (aankomend weekend) waar Millennium topleverancier is met zes zonen in de catalogus, stelt Sprehe geen Millennium voor.

Twee Nederlandse springhengsten

Op de Mecklenburger keuring verschijnen twee Nederlandse inzendingen, twee springhengsten. De eerste is cat.nr 57 Contendro II x Lux van Eugène Reesink en G. Jansema en de tweede is cat.nr 73 Zirocco Blue x Canturano. Aan cat.nr 37 (Susu’s Boy x UB40) zit ook een Nederlands tintje. Hij werd gefokt en is in eigendom van het Duitsland woonachtige echtpaar Jeacco en Susanne van Pas. Zij fokten vorig jaar de kampioen met Donn Johnson (v. Diamond Hit), die door Theo Driessen werd aangeschaft.

Ramsbrock wijkt uit

Heinrich Ramsbrock was voorheen hofleverancier op de Westfaalse hengstenkeuring. Dit jaar stonden er maar twee van zijn hengsten in het boekje op de Westfaalse voorselectie en mag er geen enkele door die hem (op papier) toebehoort. Des te meer hengsten heeft Ramsbrock in andere fokgebieden, zoals bijvoorbeeld in Mecklenburg. Daar komt de hengstenopfokker dit jaar met acht hengsten op de keuring.

Klik hier voor de toegelaten hengsten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook